MINISTAR KAZAHSTANA JE UBIO SVOJU ŽENU: Naterao je da snima INTIMU kako joj ne bi poverovali da ju je krvnički TUKAO

U toj kobnoj noći, Kundik Bisimbajev je naredio devojci da se skine u restoranu, tvrdeći da je "on kupio te stvari", a zatim ju je brutalno pretukao

Lifestyle
11:17h Autor:
MINISTAR KAZAHSTANA JE UBIO SVOJU ŽENU: Naterao je da snima INTIMU kako joj ne bi poverovali da ju je krvnički TUKAO
Foto: preentscreen/Instagram

Prošlo je manje od godinu dana od smrti Saltanat Nukeneve, supruge bivšeg ministra nacionalne ekonomije Kazahstana Kuandika Bišimbaјeva, a rođaci devojke već shvataju da je malo verovatno da će uspeti da kazne ubicu u najvećoj meri zakona, kako je on to i zaslužio. Porodični bol ne jenjava, odlasci na sud i dugi obračun sa ubicom devojke samo ponovo otvaraju rane.

Stric ubijene, Kairat Nukenev, priznaje da im nijedna kazna neće zameniti Saltanat.

„Bila je sretno, radosno, tako bistro dete u našoj porodici. Dobro je učila, završila školu, fakultet, institut i radila svoj posao. Bila je divna, sve joj je bilo dosta, nije zavisila ni od koga, nikada nam nije tražila sredstva. Sve je postigla sama. Bila je tako otvorena“, rekao je Nukenev za novinsku agenciju Shindik.kz.

Salatanat je preminula 9. novembra 2023. godine. Tog dana bila je na koncertu Dime Bilana sa suprugom, ali između njih je izbila svađa, pa su napustili salu. Došli su zajedno do restorana koji je bio u vlasništvu porodice i sakrili se u VIP sobi. Salatanat je saopštila da je umorna od maltretiranja i stalnih batina, te je donela odluku da napusti muža. To je bio okidač - Kuandik je dugo ponižavao ženu, naterao je da skine svu odeću "jer ju je on kupio", a zatim je počeo da je tuče dok je bila polugola.

Mučenje je trajalo nekoliko sati i završilo se tek kada je devojka izgubila svest. Shvativši da se desilo nešto strašno, bivši ministar je otpustio celokupno osoblje restorana i pozvao svog brata. Takođe je isključio lokaciju na telefonu supruge kako je ne bi mogli pratiti njeni rođaci.

Nije pozvao hitnu pomoć. Satima su muškarci razgovarali šta da rade, a kada su izbrisali video snimke sa svih kamera, pozvali su hitnu pomoć. Do tog trenutka, 31-godišnja žena je već bila mrtva.

bišimbajev
foto: preentscreen/Facebook

Iako je vlast štitila ministra, tiranin je ipak bio uhapšen na dva meseca, ali njegova porodica je tada tvrdila da će izbeći kaznu. Jer je ministru uspelo da se dogovori s pravosuđem: osuđen je na 10 godina zatvora zbog primanja mita, ali je odslužio samo godinu i po, nakon čega je bio pomilovan.

Devojke iz njene porodice žive u strahu da bi mogao da im naudi jer su javno izražavale svoje negodovanje. Znale su da zlikovac maltretira Soltanat, ona je sama slala bratu slike nakon što je bila pretučena, ali ga je molila da se ne meša. I svaki put Bishimbajev je pokušavao da se osigura. Jednom je ponovo pretukao ženu kod kuće, a kad je saznao da je poslala slike bratu, naterao je devojku da snimi intimni video.

"U aprilu 2023. godine, Bishimbajev, saznavši da rođaci Nukene imaju njene fotografije sa povredama na licu, pretpostavio je da bi u slučaju razvoda mogli da ga ucenjuju tim fotografijama, zahtevao je od Nukene da snimi intimni video gde je gola. Objašnjavao je da će to biti njegova garancija. Nukene, uplašena i stalno u strahu, protiv svoje volje je ispunila ovaj zahtev i prinudno dozvolila da je snimi bez odeće", navodi tužilac detalje bračnog života.

Porodica nije ni naslutila koliko su odnos njih dvoje bio strašan.

"Nikada mu nećemo oprostiti. Ovako nešto nije za oproštaj. Može se oprostiti ako je to bilo ubistvo iz nehata, ali nije. Ali videli smo kako se izrugivao - to, verovatno, ne bi svaki kriminalac, ne bi svaki zlikovac mogao da uradi ono što je uradio našoj sestrici. Za to nikada neće biti oproštaja. Takvog čoveka ne možemo oprostiti", rekao je Nukeneov.

Porodica Soltanat takođe sumnja u rezultate forenzičke analize - pokazala je da u organizmu Bishimbajeva u tom trenutku nije bilo tragova narkotika, a količina alkohola bila je vrlo mala. Ipak, neizbrisivi video zapisi potvrdili su da je celu noć pio.

Policija je uspela da obnovi mnogo izbrisanih snimaka i, delimično, da sklopi sve događaje tog dana smrti Saltanat. Slučaj Kuandjka Bišimbajeva je doveden pred sud. Dok sluša kako tužilac čita opis strašnih zlostavljanja nad Saltanat, optuženi nastavlja da se brani.

"Želeo bih da kažem, vaša časti, da čak nisam imao priliku da ispričam svoju priču ni tokom predistražnog postupka, ni bilo gde uopšte. Sve što je sada pročitano od strane tužioca uveliko je izmišljeno, u čemu nema nikakvih dokaza ili svedočanstava. Nisam počinio namerno ubistvo ", rekao je Kuandjk Bišimbajev u svoju odbranu na sudu.

Naredno ročište, piše BES.media, održaće se 29. marta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs