SVI SE IZNENADE KADA ČUJU ŠTA JE OD ŠKOLE ZAVRŠILA TAMARA KALINIĆ: Obrazovanje najuticajnije Srpkinje je pravi ŠOK

Tamara je poznata Srpkinja, jedna od najuticajnijih influenserki na svetu, a evo šta je od škole završila i da li je ona bila presudna da stekne bogatstvo

Celebrities
09:03h Autor:
SVI SE IZNENADE KADA ČUJU ŠTA JE OD ŠKOLE ZAVRŠILA TAMARA KALINIĆ: Obrazovanje najuticajnije Srpkinje je pravi ŠOK
Foto: Profimedia

Najslavnija srpska influenserka može da se pohvali diplomom sa Farmaceutskog fakulteta. Ipak, iako je jedno vreme i radila kao farmaceutkinja, brzo je shvatila da je njena ljubav ipak moda, od čega je danas izgradila uspešan biznis.

Podsetimo, stekla je svoje mesto na Tajmsovoj listi kao jedna od 100 najuticajnijih influensera globalno. Tamara je počela ispočetka i u relativno kratkom vremenskom periodu postigla izuzetne rezultate, a procenjuje se da joj bogatstvo varira između jednog i pet miliona dolara. Ipak, put do uspeha nije bio tako jednostavan.

Tamara Kalinić
foto: Adela Loconte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tamara Kalinić je rođena 16. marta 1987. godine. Potiče iz vrlo imućne porodice, a upravo to joj mnogi spočitavaju, prepisujući uspeh njenim roditeljima.

- Kada sam počela da se bavim ovim poslom, roditelji mi nisu pomagali finansijski. Kada sam prvi put otvorila blog, uložila sam svega 10 dolara i kupila domen sajta. Sestra je kupila kameru i slikala me. To je sve što ti je potrebno za ovaj posao - napisala je insflueserka jednom prilikom na svom Instagramu, te dodala:

Tamara Kalinić
foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- U to vreme sam radila kao farmaceut i trošila celu svoju platu na avio-karte i putovanja na modne revije. Obično sam spavala kod drugarice na putovanjima i radila dan i noć dok nisam na kraju mogla da dam otkaz i posvetim se potpuno blogovanju.

Tamara Kalinić
foto: Instagram / Tamara

Uprkos tome što mnogi komentarišu da je kupila uspeh, kao i da je rođena pod srećnom zvezdom, Tamara se ne stidi toga što potiče iz bogate porodice, tvrdeći da je od svoje rane mladosti počela sama da zarađuje i da doprinosi porodici.

Tamara Kalinić
foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Moji roditelji su imali prvu privatnu bolnicu u Jugoslaviji, tako da je istina da sam se rodila u bogatstvu. Ali su onda izgubili sve tokom rata i počeli iznova da rade i grade novo. Tako da me nije sramota što potičem iz bogate porodice, već sam jako zahvalna svojim roditeljima koji su mi plaćali školovanje u inostranstvu - objašnjava Tamara i dodaje:

- Otkad sam napunila 18, moji roditelji su mi jedino plaćali školarinu i ništa više. Kada sam napunila 21 godinu nisam uzela od njih nijedan evro. Sada im ja kupujem poklone i činim sve da ih razmazim. Ali ljudi stalno traže razlog da vas omalovaže, iako to što govore nije ni blizu istine.

Tamara Kalinić
foto: Profimedia

U vreme kada društvene mreže nisu ni doživele ekspanziju, Tamara je napravila svoj blog i tako je sve počelo. Ona prikazuje svoje svakodnevne modne autfite, svoj moćni izgled i glamurozne izveštaje iz prvih redova nedelje mode, kao i svoje personalizovane izbore kupovine na svom blogu, Instagramu i Jutjubu, gde je prikupila više od 1,4 miliona pratilaca i pretplatnika.

Eva Longorija, Monika Beluči, Tamara Kalinić
foto: Profimedia

- Otvorila sam ga iz ogromne ljubavi i želje da upoznam devojke širom sveta koje zanimaju iste teme. Nadala sam se da će ih biti barem desetak, a nisam ni sanjala da će nekoliko godina kasnije to biti broj od preko 700.000. Zaista nisam gradila blog strateški, tako da sam ga tri-četiri godine pisala svakodnevno bez zarađenog dinara. Kada su se ukazale neke poslovne ponude, shvatila sam da bi ovo ipak moglo biti nešto više od hobija - kazala je pre par godina u jednom intervjuu.

Tamara Kalinić
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Poznata je kao ambasador stila za vrhunske modne brendove kao što su "Bottega Veneta", "Louboutin" i "Emporio Armani", a tokom 2021. godine zaradila je 681 hiljada dolara samo od Botega Venete.

Zanimljivo je da je Tamara neko ko uspeh nije gradio na skandalima. Takođe, svoju ljubavnu vezu držala je daleko od očiju javnosti, te je u žižu interesovanja dospevala isključivo zbog svojih poslovnih poduhvata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs