ŽENA ME GODINAMA ZLOSTAVLJALA: Muž progovorio o mučnom nasilju, ono što mu je ONA radila ne bi ni najgori neprijatelj

Ričard Spenser, čovek iz Istočnog Jorkšira u Engleskoj, podelio je svoju razornu priču o zlostavljanju od strane supruge tokom proteklih 20 godina

Lifestyle
ŽENA ME GODINAMA ZLOSTAVLJALA: Muž progovorio o mučnom nasilju, ono što mu je ONA radila ne bi ni najgori neprijatelj
Foto: Printscreen Youtube

Pod nazivom „Moja žena, moj zlostavljač: Tajni snimak“, snimljen je dokumentarni program koji prikazuje proživljeno nasilje nesrećnog čoveka u braku i koji je ostavio gledaoce u suzama kada je emitovan.

Tokom niza intervjua, 47-godišnji muškarac se uznemirio kada se prisećao „najdemorališuće stvari“ koja mu se dogodila dok je živeo sa njegovom bivšom partnerkom Šeri.

Ričard Spenser
foto: Printscreen Youtube

„Sedeo sam na podu spavaće sobe jer mi Šeri nije dozvolila da sednem na krevet. Ustala je da ode u toalet, a ja sam bio okrenut ka kupatilu, sledećeg minuta shvatio sam da je upravo obavila nuždu na moju glavu.”

U dokumentarcu je pušten audio snimak incidenta u kojem se moglo čuti kako žrtva govori: „Ne zaslužujem to, zaslužuješ, idi i obriši se i počisti moje s***e“, odgovorila je Šeri.

Par, koji se prvi put sreo u klubu 2000. godine, instalirao je kameru za dadilje 2015. nakon rođenja njihove najstarije ćerke. Snimci sa skrivene kamere pokazuju uznemirujuće zlostavljanje. Na jednom video snimku, gledaoci mogu da vide kako Šeri pljuje Ričarda i hvata ga za vrat.

Ričardu su takođe bili potrebni šavovi nakon incidenta u kojem ga je udarila čašom vina po potiljku, trajno mu unakazivši jedno uvo.

„Koristila se uporno fizičkim napadom, pretnjama, verbalnim zlostavljanjem i ponižavanjem da me kazni i kontroliše“, rekla je žrtva.

Kako bi dokumentovao zlostavljanje, policiji je predao 43 fotografije povreda, 36 video klipova i 9 mobilnih snimaka. Njegov prijatelj ga je ubedio da to učini nakon što je primetio modricu na Ričardovom telu.

Ričard Spenser
foto: Printscreen Youtube

Ričard je počeo tajno da snima zlostavljanje jer je osećao da će to poslužiti kao „osiguranje“ u budućnosti u slučaju da Šeri pokuša da ga spreči da viđa njihovo troje dece.

Tokom njihovog braka, ona je više puta pretila kako će reći policiji da je ona ta koja je zlostavljana, čak je i glasno vikala: „Prestani, prestani, Ričarde, povrediš me“, nadajući se da će njihove komšije poverovati u njene laži.

Kad god bi pokušao da se odbrani, Šeri bi pretila da će se povrediti kako bi mogla da kaže prijatelju ili komšiji da joj je upravo Ričard naneo povredu.

Tokom intervjua, otac troje dece se prisetio kako mu je Šeri rekla: „A kada to uradim, mogu dobiti zabranu prilaska protiv tebe, tako da nikada više ne vidiš svoju bebu."

U martu 2023. Šeri je osuđena na četvorogodišnju zatvorsku kaznu nakon što je priznala da je kontrolisala i terala na prisilno ponašanje supruga, kao i tri napada koja su izazvala telesne povrede.

Ričard Spenser
foto: Printscreen Youtube

Sudija je navodno rekla sudu da je ovo „najgori slučaj kontrolisanja i prisilnog ponašanja“ koji je ikada videla.

„Osećao sam se tako zarobljen iz mnogo razloga. Da nije bilo mog prijatelja, nisam siguran šta bi se dogodilo", rekao je Ričard.

„Postao sam rezigniran činjenicom da se nikada neću u potpunosti oporaviti od njenog zlostavljanja i da će to imati trajni štetan uticaj na moj i život moje porodice“, objasnio je on.

„Šerino zlostavljanje prema meni je evoluiralo i eskaliralo tokom vremena, koristila je ponovljena dela fizičkog napada, pretnji, verbalnog zlostavljanja i ponižavanja da me kazni i kontroliše. Zlostavljanje je bilo skriveno od spoljašnjeg sveta, uključujući prijatelje i porodicu. Šeri me je izmanipulisala da poverujem da sam odgovoran i voljan učesnik u zlostavljanju. Nemilosrdno je izjavljivala da zaslužujem da budem kažnjen i da je to opravdana posledica što sam je na neki način razočarao." Zaključio je Ričard.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs