IMAO JE 4 GODINE KAD JE SHVATIO DA ŽELI DA BUDE ŽENA: Sada je jedna od najfatalnijih glumica - ŠOK TRANSFORMACIJA

Transformacija čoveka koji je promenio pol trajala je dugo, a sada je jedna od najfatalnijih glumica.

Lifestyle
IMAO JE 4 GODINE KAD JE SHVATIO DA ŽELI DA BUDE ŽENA: Sada je jedna od najfatalnijih glumica - ŠOK TRANSFORMACIJA
Foto: Printscreen Instagram/ dylanmulvaney

Kada je Dilan Mulvani imao samo 4 godine, znao je duboko u sebi da mu je suđeno da bude devojčica. Sada, sa 27 godina, napravio je veliki korak ka usklađivanju svog spoljašnjeg izgleda sa svojim pravim identitetom podvrgavajući se operaciji feminizacije lica. Dilan je postao inspiracija za mnoge, okupljajući preko 10 miliona pratilaca.

Dilan Mulvani, glumica, komičarka i zagovornica prava transrodnih osoba, suočila se sa izazovnim vremenom 2020. godine kada je izgubila posao i nije mogla da se bavi svojom strašću. Osećajući se nesigurno, okrenula se TikToku, u početku smatrajući ga platformom uglavnom za mlade ljude.

Međutim, pronašla je utehu i osnaživanje u deljenju svog putovanja kao transrodne žene kroz svoju popularnu seriju pod nazivom "Day X of Being a Girl" biti devojčica. Svaki dan je hrabro razgovarala sa svojom publikom, nudeći uvid u svoj proces tranzicije i povezujući se sa drugima koji prolaze kroz slična iskustva.

Iako postoji mnogo transrodnih osoba koje dele svoje priče o tranziciji na mreži, Mulvani je primetila prazninu: vrlo malo njih je dokumentovalo svoje putovanje od samog početka. Stoga je odlučila da popuni tu prazninu stvaranjem video zapisa, u početku ih je namenila svom bliskom krugu. Njen sadržaj je brzo evoluirao u mešavinu tutorijala i uvida iza scene, nudeći dragocene informacije sadašnjim i budućim transrodnim osobama koje traže odgovore. Uprkos tome što je usmeren na LGBTKAI+ zajednicu, njen sadržaj odjekuje i kod šire publike.

Mulvani smatra da je neverovatno zahvalno da bude svedok da se drugi osećaju ohrabrenim da prihvate svoje pravo ja i da prime bezbroj poruka ispunjenih nadom, prihvatanjem i ohrabrenjem. Izliv ljubavi koji prima podgreva njenu strast i entuzijazam. Njen direktan, jedan na jedan pristup obraćanju kameri, uparen sa njenim autentičnim pripovedanjem o njenom svakodnevnom životu, odmah je povezuje sa gledaocima, stvarajući snažnu vezu.

Hirurgija feminizacije lica uključuje niz medicinskih procedura dizajniranih da promene crte lica kako bi izgledale ženstvenije. Ovo može uključivati prilagođavanja kao što je smanjenje veličine čela, poboljšanje usana i obraza i preoblikovanje nosa, brade i vilice. Transrodne žene često traže ove operacije kako bi uskladile svoj fizički izgled sa svojim rodnim identitetom.

Nakon kratke pauze na društvenim mrežama, Mulvanei se značajno vratila, pokazujući svoju transformaciju na dodeli Gremi nagrada 2023. Ishod njene operacije bio je impresivan, kao što se vidi na fotografijama.

Mulvanei smatra da je veoma srećna što je prošla proceduru i želi da naglasi da to nije uobičajena operacija za sve, navodeći: "Da nisam bila trans, to ne bi bile promene koje sam tražila, već zbog moje rodne disforije , osetila sam da mi treba. Želim da svi počnemo da gledamo na FFS jednako važan kao i druga zdravstvena zaštita koja afirmiše rod."

Dilanova priča je uticala na mnoge pojedince, pomažući im da otkriju aspekte sebe koje možda ranije nisu razmatrali, i ona priznaje značaj ovoga: "Iako ne mogu da odgovorim na svaku poruku, znajući da moji video snimci nekome mogu dati samopouzdanje da žive svoju istinu je dovoljan razlog da se nastavi."

Transrodne osobe na svom putu samootkrivanja su poput superheroja, pokazujući neverovatnu snagu i hrabrost. Saznajte više o izvanrednom putovanju roditelja koji su promenili pol i u svoje živote primili dvoje dece.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs