POTIČE IZ MUSLIMANSKE PORODICE S BALKANA, BIO JE ŽENA U TELU MUŠKARCA: Nije verovao da je ovakav se*s nakon promene pola

Priča muškarca koji je postao žena i pokajao se velika je opomena ljudima koji misle da su transrodni, ali i stručnjacima koji su deo procesa promene pola.

Lifestyle
Autor:
POTIČE IZ MUSLIMANSKE PORODICE S BALKANA, BIO JE ŽENA U TELU MUŠKARCA: Nije verovao da je ovakav se*s nakon promene pola
Shapeshifter, Foto: Printscreen Youtube - Blaire White

U svojim ranim dvadesetim godinama bio je nesrećan u svom telu, osećao se da je žena zarobljena u telu muškaraca i smatrao je da je promena pola jedini put ka njegovoj slobodi i boljem životu. U međuvremenu je ovaj muškarac uradio operaciju i postao žensko, ali nakon transformacije shvatio je da je napravio najveći grešku u životi i to bez prilike da je ispravi. Danas živi u Masačusetsu i predstavlja se pod pseudonimom Shapeshifter (32), trudeći se da svojim primerom istakne značaj psihologa koji procenjuju da li je neka osoba spremna na tako ozbiljan korak ili ne.

Odrastao je u muslimanskoj zemlji na Balkanu, gde je čak i reč "gej" bila zabranjena. Kao dete je bio nizak i sitan u odnosu na druge dečake i mama ga je često zlostavljala jer se pitala zašto nije kao ostali. Čak je morao da ide na vežbe istezanja kako bi bio viši. Verovao je da će, ako pređe u žensko, konačno biti zadovoljan samim sobom.

- Odrastao sam u vrlo homofobičnoj porodici gde su me učili da je biti gej pogrešno i grešno. A, kako sam musliman, učen sam da je loše ako me privlače muškarci, tako da kada se pojavila opcija da sam možda žensko - čvrsto sam se uhvatio za tu ideju. Hteo sam da budem žena kako bih pobegao od svoje homoseksualnosti, jer su mi isprali mozak da je to ono što je loše.

Shapeshifter
foto: Printscreen Youtube - Blaire White

Fakultet je pohađao u Americi, tamo je napokon imao dovoljno hrabrosti da nosi odeću kakvu želi i da bolje ispita svoju žensku stranu.

- Ubrzo nakon fakulteta ljudi su počeli da me pitaju koje su moje zamenice, što mi je bilo čudno jer sam znao da sam muškarac, gej muškarac. Nakon toga sam počeo više da istražujem i da se pitam da li sam ja zapravo žena zarobljena u telu muškarca i ubrzo sam postao opsednut tranzicijom.

Nakon što je imao estetske korekcije na licu, kao i operaciju grudi, nije imao nikakve poteškoće sa psihijatrima, nakon samo 12 odlazaka kod lekara dobio je zeleno svetlo za promenu pola. Stručnjaci se nisu obazirali na činjenicu da ima ADHD i internalizovanu homofobiju.

Samu operaciju je izveo dr Sherman Leis iz Filadelfijskog centra za transrodnu hirurgiju. Leis se smatra najiskusnijim hirurgom za promenu pola u Sjedinjenim Državama. Ali ubrzo nakon što je operacija završena 2015. godine u svojim srednjim dvadesetim, Shapeshifter je shvatio da je napravio strašnu grešku i da je on samo gej muškarac koji uživa u predstavljanju na ženstven način.

Shapeshifter
foto: Printscreen Youtube - Blaire White

Procedure kroz koje je prošao, uključujući uklanjanje njegovog penisa i stvaranje „neovagine” su nepovratne. Ostavili su mu osteoporozu, skoliozu, kao i "vaginu" za koju njegovo telo veruje da je rana i koju pokušava da zaceli, kao i niz mentalnih problema - depresiju i smanjen seksualni nagon.

- Bila sam srećna možda mesec ili dva, ali sam posle operacije postala još depresivnija. Moja "neovagina" je počela da se steže. Mislio sam da ću uživati u intimnim odnosima, a to se zapravo nikada nije dogodilo nakon što sam promenila pol. Nedostaje mi da budem prosečan tip i opsednut seksom, novcem i karijerom. Sada se osećam kao muškarac zarobljen u telu koje liči na ženu. Nikada neću moći da vratim svoj pe*is, što je za mene izuzetno traumatično. Želim to nazad, a ne mogu.

Pre nego što je počeo da pije estrogen, njegove genitalije mu nisu smetale, međutim vremenom je počeo mrzi svoj p*nis i da veruje da ne pripada njegovom telu.

- Ali sad mi se sa testosteronom određene želje i potrebe vraćaju i ne znam šta da radim. Možda ću nekada biti primoran na hormonsku detranziciju, šta god to značilo u ovom trenutku - rekao je i dodao:

- Sto posto se osećam kao da sam žrtva okrutnog medicinskog i društvenog eksperimenta. Voleo bih da me je neko zagrlio pre toliko godina i rekao mi, "okej je da se oblačiš kao žensko, možeš da nosiš štikle, dugu kosu, šta god da želiš...

(Stil / Dally Mail)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs