NAPRAVIO LJUBAVNICI DETE I DOVEO JE U KUĆU DA ŽIVI S NJEGOVOM ŽENOM: Kad je umirao, otkrio je BRUTALNU istinu o njima

Čovek koji je pod istim krovom živeo sa ženom i ljubavnicom, jeste čuveni fizičar.

Lifestyle
NAPRAVIO LJUBAVNICI DETE I DOVEO JE U KUĆU DA ŽIVI S NJEGOVOM ŽENOM: Kad je umirao, otkrio je BRUTALNU istinu o njima
Foto: VOTAVA / AFP / Profimedia

Ervin Šredinger je bio austrijsko-irski fizičar, koji je vodio neverovatan ljubavni život, da bi na samrti izjavio da su njegove ljubavnice bile velike jadnice i da su svašta trpele od njega.

Iako je Šredinger imao mnogo afera sa ženama, to su bile retke, slučajne veze. Njegovi dnevnici "sugerišu da je ljubav važnija od seksa" – njegova osvajanja su koristila njegovoj poeziji.

Prijateljstvo sa glumicom Šilom Mej, postalo je seksualna afera 1944. nakon što je njen brak sa keltskim učenjakom Dejvidom Grinom zapao u poteškoće. Zatrudnela je i rodila devojčicu 1945. godine.

Ervin Šredinger
foto: Wikipedia

Uz suprugu Ani, imao je bezbroj ljubavnica, za koje je supruga znala. Šredinger se 1933. zaljubio u udatu Hilde Marh, koju je uselio u kuću pa je tako živeo zajedno sa suprugom i ljubavnicom.

Napravio joj je i ćerku koju je hteo da Hilda i Ani zajedno odgajaju, što baš i nije dobro prihvaćeno u Oksfordu gde je Šredinger živeo i radio. Pretpostavlja se da ga je porodična situacija stajala i pozicije na Prinstonu. Na kraju života je za svoje ljubavnice izjavio: "Jadnice. Pružile su mi životnu sreću na svoju nesreću. Takav je život."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs