SVI SU GLEDALI UŽIVO KAKO KRISTINA SEBI PUCA U GLAVU: Čitala vesti, pa izvadila pištolj, njene poslednje reči LEDE KRV

Voditeljka Kristina Čabak, koja se ubila uživo u programu, izgovorila je jezive reči pre samoubistva.

Lifestyle
SVI SU GLEDALI UŽIVO KAKO KRISTINA SEBI PUCA U GLAVU: Čitala vesti, pa izvadila pištolj, njene poslednje reči LEDE KRV
Foto: Fresh Jade - BorderLine Films / AFP / Profimedia

Neposredno pre nego što je smrtno pucala sebi u glavu tokom emitovanja vesti uživo 15. jula 1974. Dana 15. jula 1974, 29-godišnja Kristina Čabak stigla je na VKSLT-TV, lokalnu novinsku stanicu na Floridi gde je radila kao reporterka. Oko 9:30 ujutro, njeno dnevno emitovanje, počelo je kao i svako drugo.

Kristina Čabak je tada izvukla pištolj iz torbe i ispalila metak u glavu dok su kamere još radile. Hiljade gledalaca kod kuće je gledalo kako se sebi puca u glavu.

Rođena u Ohaju, 24. avgusta 1944. godine, Kristina Kris Čabak bila je dobro obrazovana i harizmatična novinarka koja je imala ozbiljne borbe sa svojim mentalnim zdravljem. Mnogi njeni problemi mogli bi se pratiti do njenog ljubavnog života. U srednjoj školi, osnovala je "Klub čudesa bez sastanaka" za svoje "odbačene" vršnjake koji nisu mogli da izađu na sastanak. Ovakve samokritične šale postale bi uobičajena pojava u njenom životu i odnosima.

Kristina Čabak
foto: Fresh Jade - BorderLine Films / AFP / Profimedia

Nakon što je završila fakultet, počela je da radi za lokalnu televizijsku stanicu. Uprkos tome što je počela da gradi uspešnu karijeru, njene brige i problemi nisu nestali.

Kada je imala 21 godinu, počela je da izlazi sa muškarcem koji je imao 30 godina. Međutim, njen otac nije odobravao vezu, a ona je prekinula svaki kontakt sa dečkom, te nikada više nije imala drugog.

Kristinim brat rekao je da je patila od bipolarnog poremećaja, i uprkos tome što su njihovi roditelji potrošili skoro milion dolara tokom 20 godina, nikada nisu mogli da nađu tretman koji bi "pomogao Kristini da pronađe mir".

Kristina Čabak
foto: Fresh Jade - BorderLine Films / AFP / Profimedia

- Bila je užasno, užasno depresivna. Imala je posao koji je volela... Ali ništa drugo nije imala u svom društvenom životu. Nije imala romantične veze. Bila je usedelica sa 29 godina i to joj je smetalo.

Kristina Čabak je često govorila o svojoj borbi sa depresijom i samoubilačkim mislima, ali niko u njenoj porodici nije mislio da će otići toliko daleko da sebi oduzme život na televiziji uživo.

Međutim, uprkos svom jasnom uspehu, ona "nikada nije imala osećaj da je dovoljno dobra i da je stalno sumnjala u sebe", kaže njen brat.

kristina je takođe bila poznata po lutkama koje je nosila u torbi. Zapravo, dan pre nego što je umrla, posećivala je brata i igrala se lutkama sa njegovom ćerkom. Nažalost, njeni saradnici će uskoro otkriti da lutke nisu jedina stvar u njenoj torbi.

Kristina Čabak
foto: Fresh Jade - BorderLine Films / AFP / Profimedia

U ponedeljak, 15. jula 1974. godine, Kristina Čabak je stigla na posao oko 9 sati ujutru, pola sata pre nego što je trebalo da počne emitovanje uživo. Tog jutra bila je dobro raspoložena, te ništa nije slutilo na tragediju koja se krzo nekoliko minuta odigrala.

U studiju je pozdravila svoje saradnike, a zatim se izvinila kako bi mogla da napiše svoj scenario za jutarnju emisiju. Ovo je bilo neobično, jer je njena tipična rutina bila mnogo opuštenija i sastojala se od relativno neformalnog segmenta razgovora sa njenim gostima. Do tog dana, ona nikada nije započela program sa vestima.

Ipak, uprkos ovoj nepravilnosti, niko nije sumnjao u njenu odluku. Ona je, na kraju krajeva, bila veoma cenjen profesionalac. Obavestila je kontrolnu sobu da želi da koristi unapred snimljene snimke pucnjave koja se dogodila tokom vikenda, napisala je 10-minutni scenario na pisaćoj mašini, sela za voditeljski sto i pripremila se za svoj segment.

Kristina Čabak
foto: Fresh Jade - BorderLine Films / AFP / Profimedia

U 9:30 časova emisija je krenula uživo. Međutim, kada je zatražila da kontrolna soba pusti snimak pucnjave, nešto je pošlo naopako. Umesto snimka, gledaoci su dočekani jezivim prizorom.

"U skladu s politikom Kanala 40 da verodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi videti još jednu stvar – pokušaj samoubistva.", rekla je.

Pre nego što je iko uspeo da reaguje, izvukla je pištolj kalibra 38 iz torbe ispod stola. Stavila je pištolj na glavu, odmah iza uha, i povukla okidač. Začuo se oštar prasak, a Kristina Čabak se srušila. Odmah je prebačena u bolnicu, gde je 14 sati kasnije proglašena mrtvom od samonanete rane iz vatrenog oružja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs