VEOMA JE ČUDNO ŽIVETI U SVETU U KOM AKO UMRETE, SVI ĆE SE ŠOKIRATI, ALI NE I ZAČUDITI: Citati Čendlera teraju na promenu

Citati Metju Perija o životu mogu vam pomoći da preispitate život i osvestite stvari koje vas nesvesno muče i sprečavaju da naoredujete u svakom smislu.

Lifestyle
14:30h Autor:
VEOMA JE ČUDNO ŽIVETI U SVETU U KOM AKO UMRETE, SVI ĆE SE ŠOKIRATI, ALI NE I ZAČUDITI: Citati Čendlera teraju na promenu
Metju Peri, Foto: Profimedia

Metju Peri je sa veoma malo godina postao planetarno popularan, a njegove replike iz serije "Prijatelji" se i danas mogu čuti na svim kontinentima. Međutim, njegov primer je pokazao da svaka medalja ima dve strane. Vrtoglavi uspeh i velika zarada su ga odvukle na pogrešan put. Pokušavao je godinama da se vrati u kolosek i uzme život u svoje ruke, i taman kada se činilo da mu je pošlo za rukom, stigla je iznenadna smrt. Vest da nas je prerano napustio čuveni Čendler ostavila je brojne obožavaoce u neverici, a tačan uzrok i dalje nije poznat.

Metju Peri
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prošle godine je objavio svoje memoare u kojima je iskreno govorio svim segmentima života, ogolio se skroz i bez cenzure opisao kroz šta je sve prolazio.

Neke od njegovih rečenica iz knjige trebalo bi svakome od nas da budu velika opomena, ali i važne smernice u bitinim momentima.

"Znate li šta Sveti Petar upita svakog ko pokuša da uđe u raj? Upita ih da li imaju neke ožiljke, a kada svi ponosno odgovore da nemaju, on ih jednostavno upita: "Zar nije bilo ničega, za šta se vredelo boriti?""

"Pronađite prijatelja koji će sa vama nešto prekinuti. Začudićete se šta takav postupak čini od prijateljstva"

"Zavisnost, velika strašna stvar, je previše moćna da bi je čovek pobedio sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobediti zajedno"

1 / 7

"Mislim da zapravo morate ostvariti sve svoje snove da biste shvatili da su to pogrešni snovi."

"Ako ćete kriviti roditelje za loše stvari, morate im dati zasluge i za one dobre."

"Ako previše vremena gledate u retrovizor, slupaćete automobil."

"Ti si sve ono što nisam znao da oduvek želim."

"Čovek uzme piće, piće uzme sve ostalo."

"Veoma je čudno živeti u svetu u kom, ako umrete, svi će se šokirati, ali ne i začuditi."

(Stil / Ona.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs