UZ ČENDLERA JE DO SMRTI BILA OVA FATALNA ŽENA O KOJOJ MAŠTAJU MNOGI: Uradila NEVEROVATNU stvar i sve ostavila BEZ TEKSTA

Metju Peri iznenada je preminuo u svojoj 55. godini, a brojni fanovi se opraštaj od lefendarnog Čendlera baš ispred zgrade gde su snimani "Prijatelji".

Celebrities
07:16h Autor:
UZ ČENDLERA JE DO SMRTI BILA OVA FATALNA ŽENA O KOJOJ MAŠTAJU MNOGI: Uradila NEVEROVATNU stvar i sve ostavila BEZ TEKSTA
Metju Peri, Foto: Profimedia

Vest da nas je napustio glumac Metju Peri, komičar posebnog stila i legendarni Čendler, ceo svet je primio u neverici. Iako je se borio sa mnogo izazova u životu, činilo se da je u poslednje vreme pronašao opet pravi put, te niko nije ni slutio ovako tužan scenario...

Metju Peri će zauvek biti vezan za svoju ulogu Čendlera Binga u legendarnom sitkomu "Prijatelji", zajedno sa svojih pet kolega: Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lizom Kudrou, Metom LeBlanom i Dejvidom Švimerom. I iako je njihova serija od 10 sezona završena u maju 2004. godine, Peri je znao da ima doživotnog prijatelja na kojeg može računati, a to je bila upravo Dženifer Aniston, uprkos njegovoj dobro dokumentovanoj borbi sa alkoholom i drogom.

Metju Peri
foto: Profimedia

Prošle godine glumac je otkrio da su ostali u životima jedno drugom, kao i da su veoma bliski. Mada, malo je poznato da je baš šarmantna glumica prva primetila da ima problem sa alkoholom, dok su snimali kultnu seriju.

- Ona je bila ta koja je najviše doprla do mene, najviše je potegla. Znate, zaista sam joj zahvalan na tome. Nastavila je da me proverava i kada su se "Prijatelji" završili - rekao je Metju gostujući u jednoj emisiji.

Metju Peri
foto: Profimedia

Potom je otkrio da ga je Aniston prva suočila sa njegovim zavisnostima tokom snimanja, kada su simptomi bili već očigledni, koje nikako ne biste smeli da ignorišete, ako ste pravi prijatelj.

„Znamo da piješ“, rekla je je tada Dženifer - pričao je Peri i nastavlja: „Da, zamislite kako je to bio zastrašujući trenutak“.

Kada je pričao o svojoj zloupotrebi supstanci i posledicama koje je to počelo da uzima na njegovo telo, Metju je priznao je da je uzimao čak 55 tableta Vicodina dnevno.

„Nisam znao kako da prestanem. Da mi policija dođe kući i kaže: „Ako večeras popiješ, odvešćemo te u zatvor“, počeo bih da se pakujem. Nisam mogao da prestanem jer bolest i zavisnost napreduju. Tako da postaje sve gore i gore kako starite“, objašnjavao je moć koju su droge i alkohol imali nad njim na vrhuncu njegove TV karijere.

Metju Peri
foto: Profimedia

U sopstvenom umu, Peri je mislio da radi savršeno dobar posao skrivajući svoju upotrebu droge i alkohola od svojih kolega, ali su u određenom trenutku svi znali da je u nevolji i dali su sve od sebe da ga podrže.

„ Oni su imali razumevanja i bili su strpljivi“, priseća se glumačke ekipe "Prijatelja". 'Bili su kao pingvini. Pingvini, u prirodi, kada je jedan bolestan, ili kada je jedan jako povređen, drugi pingvini ga okružuju i podupiru. Hodaju oko njega dok taj pingvin ne može da hoda sam. To je ono što je glumačka ekipa uradila za mene", istakao je jednom prilikom.

Kortni Koks, poznatija kao Metjuova supruga u seriji, napisala je na mreži X da je gubitak Metjua kao gubitak člana njene porodice.

-On je bio moj muž na ekranu, a van ekrana jedan od najbližih prijatelja. Ovo je rana koja se neće lako zaceliti- napisala je Kortni Koks, dok je Fibi dodala:

-Metju je mogao da nasmeje milione čak i tokom najtežih vremena. Počivaj u miru prijatelju.

Metju Peri
foto: Profimedia

Oglasila se i Megi Viler, poznatija kao Dženis, Čendlerova devojka iz serije.

-Kakav gubitak. Nedostajaćeš svetu Metju Peri. Radost koju ste doneli mnogima u svom prekratkom životu će živeti. Osećam se veoma blagosloveno svakim kreativnim trenutkom koji smo delili- napisala je glumica na svom Instagramu.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Hvala ti što si PRIJATELJ"

Nakon izveštaja da je glumac Metju Peri pronađen mrtav u 54. godini u subotu u svojoj kući u Los Anđelesu, serija koja ga je proslavila odala mu je počast. Zvanični nalozi "Prijatelja" i "Varner Bros" objavili su vesti na Instagramu, pišući:

"Užasnuti smo saznanjem o smrti Metjua Perija. On je bio pravi poklon za sve nas. Naše srce ide prema njegovoj porodici, voljenima i svima njegovih obožavatelja."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs