NE BACAJTE SASUŠENE LIMUNOVE KORE: Ono što možete da uradite reciklirajući ih na 5 načina su trikovi zlata vredni

Nikada nemojte bacati stare limunove kore već ih mudro iskoristite na nekoliko načina.

Lifestyle
Autor:
NE BACAJTE SASUŠENE LIMUNOVE KORE: Ono što možete da uradite reciklirajući ih na 5 načina su trikovi zlata vredni
Foto: Profimedia

Ukoliko kod kuće imate limunove koji su se nekim slučajem osušili, nikako ih nemojte baciti jer postoji nekoliko metoda za recikliranje.

Definitivno je pogrešno baciti limun u smeće, čak i ako ste ga zaboravili na nekoliko nedelja. Uz nekoliko trikova, te limunove možete iskoristiti u nekoliko kućnih poslova. Štaviše, na ovaj ćete način uštedeti nešto novca, a nećete koristiti hemiju.

Evo šta možete da uradite sa starim limunom kako bi vaš dom bio čist i uredan:

Metoda 1: Osvežite vazduh

Na šporetu zagrejte šerpu s vodom i dodajte malo isečenog limuna. Pustite da sve lagano krčka i kada provri, pustiće prijatan miris.

Ovom metodom ćete ukloniti sve neprijatne mirise tipične za kuhinju.

Metoda 2: Oterajte mrave

Mravi mrze miris citrusa, pa su vam dovoljni limun i voda da napravite repelent. U šoljicu vode dodajte malo zgnječenih limunovih kora, a zatim dobijeno rasporedite po vrtu ili na strateškim mestima u kući. Na taj način mravi će se držati podalje, a nećete koristiti hemikalije.

Mravi, mravi u kući
foto: Shutterstock

Metoda 3: Očistite kante za smeće

Da biste očistili kantu za smeće, morate limun iseći na 4 dela. Kante zatim napunite vrućom vodom i iscedite limun unutra. Zatim dodajte preostale kore limunova i takođe sipajte čašu sirćeta. Sve što treba da uradite je da ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta, a zatim prebrisati sunđerom, prenosi Jutarnji.

Metoda 4: Očistite mikrotalasnu

U ovom slučaju treba uzeti šoljicu vode i u nju staviti iseckane limunove. Zatim stavite šoljicu u mikrotalasnu pećnicu na najveću snagu 3 do 4 minuta. Za čišćenje jednostavno obrišite unutrašnjost uređaja vlažnom krpom.

Mikrotalasna, kuhinja, žena
foto: Profimedia

Metoda 5: Očisitite dasku za sečenje

Da biste očistili drvenu dasku za sečenje, trebate uzeti limun i prerezati ga na pola. Potom dasku za sečenje pospite krupnom soli i dobro je istrljajte jednom od 2 polovine limuna. Snažnim trljanjem uklonićete miris češnjaka i ribe, a takođe savršeno očistiti i dezinfikovati dasku za sečenje. U ovom trenutku samo treba koristiti limun prema poslovima koje trebate obaviti, prenosi Krstarica.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs