PORUKA KOJA ĆE OTVORITI OČI SVIM DAMAMA: Savet koji je Opra Vinfri dobila kada je napunila 50 godina zlata vredi

Ponekad je samo važno promeniti perspektivu gledanja na stvari tvrdi ova voditeljka i motivaciona govornica.

Lifestyle
14:29h Autor:
PORUKA KOJA ĆE OTVORITI OČI SVIM DAMAMA: Savet koji je Opra Vinfri dobila kada je napunila 50 godina zlata vredi
Voditeljka poslala važnu poruku svim ženama., Foto: Profimedia

Društvo nameće očekivanja da ostanemo "zauvek mladi" kao da je starenje neki neprirodan proces. Baš zbog toga mnogim damama suočavanje sa procesom starenja pričinjava veliki izazov. Kao da im se broji svaka bora i svaki sed pramen kose.

Voditeljka Opra Vinfri često ističe koliko je starenje zapravo divan i normalan biološki proces tokom kojeg se još više upoznajemo sa sobom, otkrivamo neke nove poglede i lepote života. Kada se ona suočavala sa ulaskom u srednje godine, dobila je važan savet od američke aktivistkinje Maje Anđelou.

Opra Vinfri
foto: Profimedia

"Kada sam napunila 50 godina, moja draga prijateljica Maja Anđelu je još uvek bila živa i rekla mi je: 'Dušo, u svojim pedesetim bićeš sve što si želela da budeš, možeš da radiš šta god poželiš. To je to. Ulazi. Zašto još uvek nisi ovde?"

Oprah Winfrey je više puta istakla kako nam novo životno doba može učiniti život boljim.

"Živimo u kulturi u kojoj je sve okrenuto protiv starenja, svaki proizvod je proizvod protiv starenja, sve što treba da jedete je anti-starenje... Mislim da svi postajemo bolji sa godinama, a kultura kao da je postavljena da nam kaže kako je to pogrešna stvar." - objasnila je ona.

Opra Vinfri
foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia in lump sum up to 1/4 1200 x 1800px IMMEDIATELY Preostale narudžbe za dostizanje ograničenja: 246

Dodala je i sledeće veoma važne savete - "Svaka godina treba da nas nauči nečemu vrednom; Da li ćeš naučiti lekciju, sve zavisi od tebe. Svaka godina te približava tvom pravom, izlečenom sebi. Ja to slavim i poštujem. I zahvalna i blagoslovena sam za svaki preod života kroz koji sam prošla."

Zato sledeći put kada pomislite na starenje, bore i životne promene u srednjim godinama, podsetite se da je ovo možda jedno od najlepših poglavlja na putovanju zvanom život. I posmatrajte ga sa puno zahvalnosti, prenosi Sensa.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs