ALEKSANDRA JE 10 PUTA POSTALA UDOVICA: Vrbovala je penzionere i trovala ih vijagrom, svi ostaju nemi kad čuju MOTIV

Postoje razne priče o "ženskim lovcima na pare", ali priča o Aleksandri Dončenko je stvarno zastrašujuća

Lifestyle
13:05h Autor:
ALEKSANDRA JE 10 PUTA POSTALA UDOVICA: Vrbovala je penzionere i trovala ih vijagrom, svi ostaju nemi kad čuju MOTIV
Aleksandra Dočenko, Foto: preentscreen/Youtube

Nakon burnih, ali kratkotrajnih veza sa imućnim muškarcima, Aleksandra Dončenko nasledila je imovinu ukupne vrednosti od oko 20 miliona rubalja. Ova žena je čak osvojila srce veterana Velikog Otadžbinskog rata, a samo 10 dana nakon potpisivanja testamenta, starac je preminuo od obimnog krvarenja i otoka mozga, prenosi Kuban.kp.ru.

Kod žrtava su u krvi pronađeni tragovi lekova za poboljšanje muške potencije.

Poznatu "Crnu udovicu" Aleksandru Dončenko razotkrili su još 2019. godine. Grupa za hapšenje je upala u četvorospratnu vilu gde je mesec dana ranije Dončenko bezbrižno udavala svoju unuku. Osim Aleksandre, iza rešetaka su se našle i njene dve kćerke - Aljona i Anđela Matjušenko, kao i prijateljica - Tatjana Lukojanova.

Poslednja je bila agent za nekretnine i, prema verziji istražitelja, odgovorna za sva pravna pitanja vezana za imovinu.

Istragom je utvrđeno da je Dončenko zavodila potencijalne muškarce prema standardnom scenariju: obećavala im bogatstvo, obasipala poklonima i pripremala ukusne obroke.

Aleksandar Pugačov postao je prva žrtva Aleksandrine bračne prevare. Dončenko je osvojila 50-godišnjeg neženju sa luksuznim dvosobnim stanom. Nakon što je svhvatio da je obmanjen, Pugačova su odveli iz grada. Provodio je svoje dane u staroj kući, udaljenoj 40 kilometara od Armavira.

Sedamdesetpetogodišnji penzioner Viktor Karačevcev živeo je sa unukom i praunukom. Nakon mesec dana zajedničkog života sa Aleksandrom Dončenko, penzioner je iznenada preminuo, a njegova imovina prešla je na zakonitu suprugu, uključujući stan koji je trebalo da pripadne unuci. Aleksandra je dala sve od sebe da ga opelješi za stan, ali nije uspela.

Viktor Paulzin je pre smrti ostavio Dončenko i jednoj od njenih kćerki četiri zemljišta u Armaviru. Nije poznato od čega je tačno preminuo stariji muškarac. Prema nekim informacijama, proveo je nekoliko dana u reanimaciji pre smrti, ali medicinska dokumentacija je pokazivala da je u krvi imao štetne supstance, pretpostavljalo se da se misli na vijagru.

Aleksandra Dočenko
foto: preentscreen/Youtube

Još jedna žrtva "crne udovice" bio je Ivan Trofimovič Gnilicki. On je overio svoj testament kod notara, ali tačno 10 dana kasnije, preminuo je usled obimnog krvarenja i otoka mozga. Svom poslednjem životnom saputniku ostavio je dvosoban stan i svu ušteđevinu - 5 miliona rubalja.

Ukupno četvoro od deset muškaraca s kojima je bila u vezi Aleksandra Dončenko preminulo je u bolnici. Gotovo sve žrtve su hospitalizovane sa sličnim dijagnozama: gangrenom, sepsem i teškim krvarenjima.

Istražitelji su prvobitno razmatrali mogućnost trovanja, posebno korišćenje lekova za poboljšanje muške potencije. Kako bi pronašli bilo kakav trag, čak su izvršili ekshumaciju nekoliko tela. Stručnjaci su detaljno analizirali tkiva, kod pojedinih su pronašli tragove vijagre. Dok kod većine nije bilo ništa sumnjivo. Ipak, neki trenuci tokom ekshumacije činili su se sumnjivim istražiteljima. Na primer, telo Aleksandra Pugačova bilo je nekako balzamovano pre sahrane.

Aleksandra Dočenko
foto: preentscreen/Youtube

Još jedna verzija je da je Aleksandra mogla trovati svoje žrtve formaldehidom. Prema nekim informacijama, čak se osećao miris tog sredstva u kući Dončenko tokom hapšenja. Moguće je da su ovaj izuzetno snažan dezinficijens ubrizgavali, na primer, putem injekcija. Pogotovo što je gotovo svim žrtvama upalni proces pratio gnječenje tkiva, što je jedan od glavnih znakova delovanja takvog hemikalijata. Nije imala pik samo na muškarce. Pored 10 muževa obmanula je i 2 žene, starice, koje su umrle od sličnih hemikalija.

Aleksandra Dočenko
foto: preentscreen/Youtube

Ukupna šteta prema podacima krivičnog slučaja iznosi nešto više od 20 miliona rubalja. Istraga je završena i slučaj je predat sudu , u istrazi su svi slučajevi povezani sa prevarom. Oštećeno je i nastradalo 12 osoba, 10 muškaraca i dve žene. Optuženim osobama koje su učestvovale u obmanama, ćerkama i prijateljici Tatjani, koje su već u zatvoru, preti presuda od 10 godina, a Aleksandri Donočenko preti kazna od 20 do 40 godina zatvora. Istaga još uvek nije do kraja završena.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs