IMALA JE INTIMNE ODNOSE S MUŽEM NAJBOLJE PRIJATELJICE, PA JE SEKIROM KASAPILA DO SMRTI: Potom je usledio još veći ŠOK

Žena spavala s mužem najbolje prijateljica, pa je ubila sekirom, a onda je usledio još veći šok.

Lifestyle
19:04h Autor:
IMALA JE INTIMNE ODNOSE S MUŽEM NAJBOLJE PRIJATELJICE, PA JE SEKIROM KASAPILA DO SMRTI: Potom je usledio još veći ŠOK
Foto: Printscreen Youtube/ WFAA

U junu 1980. godine, Kendi Montgomeri udarila je svoju najbolju prijateljicu Beti Gor sekirom 41 put nakon što je imala aferu sa njenim mužem - i izašla bez ikakvih posledica.

Dok se činilo da domaćica Kendi Montgomeri iz Teksasa ima sve: voljenog muža, decu i najbolju prijateljicu po imenu Beti Gor, istina je bila posve drugačija. Naime, Kendi se umorila od svoje rutine i započela je aferu sa mužem od svoje najbolje prijateljice - a zatim ju je brutalno ubila.

Bio je petak, 13. jun 1980. godine kada su lokalni policajci ušli u kuću Beti Gor i našli njeno telo u lokvi krvi. Tridesetogodišnja majka dvoje dece bila je isečena na komade sa 41 zamahom sekire, od kojih joj je 28 osakatilo glavu i lice. Kao poslednja osoba koja je viđena sa Beti Gor, Kendi je osumnjičena za njeno ubistvo.

Njeno suđenje postalo je jedan od najkontroverznijih slučajeva u istoriji Teksasa. Izjasnivši se da nije kriva na osnovu samoodbrane, Kendi Montgomeri je oslobođena svih optužbi dan pre Noći veštica.

Možda najšokantnije od svega, jednostavno je započela novi život - kao porodični savetnik.

Rani život Kendi Montgomeri i burna afera sa mužem njene prijateljice

Kendi je rođena 1951. godine u Lukasu u Teksasu. Odgajana je kao vojno dete i većinu svoje mladosti provela je seleći se iz jednog vojnog grada u drugi. Na kraju je započela sopstveni život kada je upoznala Pat Montgomerija.

Inženjer elektrotehnike u Tekas Instruments-u nije gubio vreme oženivši je. Nakon toga su kupili kuću u gradu Vajli i započeli život kao iz bajke. Njih dvoje dobili su sina i ćerku.

Zatim se pridružila Prvoj ujedinjenoj metodističkoj crkvi Lukasa, gde je upoznala Beti Gor, koja je postala njena najbolja prijateljica.

Beti Gor je svog muža Alana upoznala kao asistenta na koledžu. Venčali su se 1970. i dobili ćerku Alisu pre nego što su se preselili u okrug Kolin. Njen muž je radio u Rockvell International-u i bio je inženjer baš kao Pat Montgomeri. Mlada Dženi i Alisa su u međuvremenu postale nerazdvojne.

Zatim je Alan naleteo na Kendi Montgomeri na crkvenom odbojkaškom terenu u leto 1978. Posle nedelja flertovanja, pristali su da imaju aferu - uprkos tome što je Beti Gor upravo zatrudnela po drugi put.

Redovno su se sastajali u motelu Komo u Ričardsonu sve dok Alan nije iznenada prekinuo aferu nakon rođenja svoje ćerke Betani u julu 1979. - ostavivši Kendi izbezumljenu.

Brutalno ubistvo

13. juna 1980. Alan je bio na poslovnom putu u Minesoti, a njegova ćerka Alisa je bila u kući Montgomeri dok je Beti Gor bila nasamo sa novorođenčetom.

Međutim, kada je Kendi tog dana svratila po kupaći kostim za Alisu, navodno je izbio pakao. Prema novinarima Džima Atkinsona i Džima Bluma, Beti Gor se suočila sa svojom najboljom prijateljicom. "Kendi", rekla je, "da li imaš aferu sa Alanom?"

Kendi je kasnije tvrdila da ju je Beti Gor prvo napala sekirom, a tek onda je ona sekiru upotrebila u samoodbrani. Bez obzira na to, udarila je Gor 41 put - prvenstveno u lice. Njen torzo, ruke i noge bili su podjednako unakaženi. Kendi se zatim vratila kući kao da se ništa nije dogodilo, ostavljajući novorođenče ubijene drugarice da spava u krevetiću na spratu.

Alan Gor je u međuvremenu počeo da se brine kada nije mogao da dobije svoju ženju. Pozvao je svog komšiju Ričarda Parkera da je proveri, što je i uradio sa meštanima Džerijem Mekmahanom i Lesterom Gejlerom. Pozvao je i Kendi, koja je tvrdila da je ranije videla Beti, ali da je sigurno sve u redu.

Gejler se prisetio da je pronašao guste, zgusnute crvenkasto-braon kapljice krvi koje blistaju na pločici, a koje su vodile do Betinog tela u pomoćnoj prostoriji. U 23:30, Alan je ponovo pozvao Kendi da je obavesti da je njegova žena mrtva.

Senzacionalno suđenje Kendi Montgomeri i gde je ona danas

Kada je policija stigla na lice mesta, primetila je krvavi otisak cipele. Takođe je bilo krvi na zidu kupatila i odvodu što sugeriše da se ubica oprao pre nego što je pobegao. Za istražitelja iz okruga Kolin Stivena Defiboa, štampa je videla da prvenstveno uzimaju u obzir osumnjičene žene ili maloletnike.

Dok policija to još nije znala, Kendi je koristila baštenske makaze da iseče svoje sandale kada je to objavljeno u vestima. Kao poslednja osoba koja je viđena sa Beti Gor, Kendi je ispitana. Tvrdila je da je rano ujutro otišla kući po Alisin kupaći kostim, a zatim otišla da predaje biblijski čas.

Petogodišnji Alisin prijatelj je, međutim, došao da se igra sa njom i video Kendi kako izlazi iz kuće u 11 časova. Do 17. juna, Alan Gor je obavestio policiju o svojoj aferi sa Kendi, a ona je odbila da ide na poligraf. Uhapšena je 27. juna i optužena za ubistvo.

Zatvornici su primetili posekotine na nožnim prstima i modrice na glavi dok se presvlačila u zatvorsku uniformu. Suđenje Kendi u sudnici okruga Kolin počelo je u oktobru i trajalo je osam dana. Advokat odbrane Dan Krauder tvrdio je da je Kendi ubio Beti Gor u samoodbrani dok ju je Beti udarila sekirom nakon što je saznala za aferu.

Psihijatar iz Hjustona dr Fred Fason je u međuvremenu tvrdio da se Kendi onesvestila tokom ubistva i da ga je izazvala trauma iz detinjstva. On je stavio Kendi pod hipnozu pre suđenja i naveo je da se seti da ju je majka ušutkala kao dete – što se sećala da je to uradila Beti dok je umirala.

"Udarila sam je. Udarila sam je. Udarila sam je", rekla je Kendi na suđenju.

Porota od devet žena i tri muškarca većala je tri sata pre nego što ju je na kraju oslobodila optužbi za ubistvo 30. oktobra 1989. godine.

Montgomerijevi su se odselili daleko tri meseca kasnije, samo da bi se razveli. Danas, Kendi Montgomeri navodno živi kao slobodna žena u Džordžiji i sertifikovani je terapeut i porodični savetnik.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs