NAJBIZARNIJE TAKMIČENJE NA BALKANU: Oborili su apsolutni rekord obzirom da leže već preko 1000 sati, ne žele da odustanu

Najuporniji takmičari prosto ne odustaju i time obaraju sve rekorde obzirom da su ušli u 47. dan ove manifestacije.

Lifestyle
Autor:
NAJBIZARNIJE TAKMIČENJE NA BALKANU: Oborili su apsolutni rekord obzirom da leže već preko 1000 sati, ne žele da odustanu
Jedinstveno takmičenje u izležavanju obara sve rekorde., Foto: printscreen/youtube/Al Jazeera Balkans

Takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi je trenutno u toku i ušlo je svoj u 47. dan. Naime reč je o čuvenom takmičenju u izležavanju.

Ova manifestacija se održava u crnogorskom etno-selu Brezna koje se nalazi između Nikšića i Plužina. Ove godine je oborilo sve rekorde!

Iako se očekivalo da takmičenje traje nekoliko dana, što je bila praksa prethodnih godina, troje najupornijih takmičara leži već mesec i po dana.

Nakon maratona u izležavanju preostalo je samo troje takmičara - Lidija Marković, Gordana Filipović i Filip Knežević. Njih troje leže više 1.000 sati, što je apsolutni rekord.

Takmičenje je zvanično počelo 18. avgusta, a ukupno je bio prijavljen 21 takmičar. Rekord do ove godine u ležanju bio je 117 sati.

Takmičari koji se bore za prvu nagradu u iznosu od 1.000 eura, prema pravilima, imaju tri dnevna obroka, kao i pravo na odlazak u toalet na svakih osam sati, prenosi Sarajevo.ba

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs