RUSKE UDAVAČE OČAJNIČKI ŽELE DA SE UDAJU ZA SRBE: "On je gazda, ume da tresne pesnicom o sto, njegova reč je ZAKON"

Nekada su Ruskinje izjavljivale da su najpoželjnije neženje bili muškarci koji dolaze iz bogatih i razvijenih zapadnih zemalja a sada su Srbi

Lifestyle
16:51h Autor:
RUSKE UDAVAČE OČAJNIČKI ŽELE DA SE UDAJU ZA SRBE: "On je gazda, ume da tresne pesnicom o sto, njegova reč je ZAKON"
Ruske udavače, Foto: Shutterstock

Još od vremena kada su bili momci i od prvog susreta sa svetom odraslih, Srbi su maštali o nečemu posebnom - o prelepim Ruskinjama. U njihovim maštarijama, ta žena je uvek bila vitka, sa plavom kosom i sa plavim očima. Za mnoge muškarce, ta kombinacija je oličenje savršenstva, ideal kojem teže. Ono što možda nije opšte poznato je da ova fascinacija nije jednosmerna. Ruskinje takođe gaje poseban interes za Srbe. Zašto? Jer, kako same kažu, Srbi su mačo muškarci koji znaju kako da tresnu šakom o sto i pokažu svoju hrabrost i snagu.

Ruskinja, Mačka, Rusija, Zima, Sneg
foto: Shutterstock

U poslednje vreme, sve je učestalije sklapanje brakova između muškaraca iz Srbije i žena iz Rusije. Ovaj trend nije slučajan. Postoje čitave "provodadžijske" agencije koje pomažu da se ove veze ostvare. Za žene iz Rusije koje su u dobu između 29 i 35 godina, ključni kriterijumi pri izboru partnera su da bude situiran, finansijski stabilan i da ima manje od 50 godina. Ova želja za sigurnošću i stabilnošću pokreće ih da tragaju za partnerstvom izvan granica svoje zemlje.

Ova veza između Srba i Rusa nije samo puka slučajnost. Kulturološke sličnosti i razumevanje koje proizilaze iz zajedničke istorije Balkana i Rusije često olakšavaju komunikaciju i međusobno razumevanje. Oba naroda dele određene vrednosti i tradicije koje često igraju ključnu ulogu u izgradnji stabilnih i srećnih porodica.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Pa, ako se uzme u obzir finansijski status Nemca, Italijana ili Francuza, nameće se pitanje kakve su tu šanse prosečnom Srbinu. Ipak, reklo bi se — velike! Najveća prednost Srba u odnosu na ostale nacije je pravoslavna vera, slovensko poreklo, bliskost jezika i kulture… A mnogim Ruskinjama je upravo to presudno. Ruskinje vide Srbe kao lepe, zgodne, stasite i temperamentne muškarce, čvrstog karaktera, pomalo grube, tradicionaliste, dobre ljubavnike, pouzdane partnere i dobre očeve. Osim toga, Srbi su otvoreni, srdačni, darežljivi… Duhoviti su, šarmantni, zabavni… Opisuju ih i kao vredne, sposobne i dobre domaćine, koji u kući vode glavnu reč.

"On je gazda u kući, a njegova reč je zakon… Ume i da tresne pesnicom o sto, ali mu je porodica svetinja", pišu na forumima iskusne srpske snajke ruskog porekla.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ipak, ostvarivanje momačkih snova u Srba nije tako jeftino, a kamoli za džabe. Agencije naplaćuju svoje usluge i posredovanje, pa su za MONDO rekli koliko njihovo provodadžisanje i košta. Ako birate i godine, udariće vas po džepu i malo više.

"Ako muškarac želi da buduća žena bude približno istih godina, potpisuje se ugovor, plaća se godišnjom članarinom u iznosu od 700 evra i nakon sklapanja braka, plaća se još 300 evra. Smeštaj i međusobne susrete finasirate sami. Ako klijent želi da nevesta bude mlađa šest ili više godina, to ukupno košta 1.500 evra i smatra se VIP uslugom. Mi smo tu da pomognemo kada je upoznavanje i komunikacija u pitanju", kažu iz agencije.

Za pomenuti portal svoje iskustvo je iznela i jedna Ruskinja koja je provela sedam godina u braku sa Srbinom i istakla da je sve lepo samo u početku, ali da se kroz godine polazuje njihovo pravo lice, odnosno vezanost za "maminu suknju", ljubomora, pa i agresivnost u nekim slučajevima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Bila sam u braku sa Srbinom sedam godina. Mogu da kažem da su Srbi generalno veoma temperamentni, previše emotivni, razmaženi i ljubomorni. Stalno morate da dokazujete da ste dobra supruga, majka, ljubavnica, a za uzvrat ne dobijate isto to, oni ne brinu čak ni o svom izgledu. Srbi su samo na početku slatkorečivi i zaljubljivi, posle postaju neverni i švrljaju, gotovo svi. Ali, najgore od svega je povezanost sa majkama, koja svakome pravi probleme. To nisam znala dok se nisam udala, ali onda sam videla do koje mere to pravi problem" rekla je Anastasija Ransikaja iz Vladivostoka.

Iz agencije su objasnili da je normalno da ima i negativnih iskustava, ali da je mnogo veći procenat onih pozitivnih koji su pronašli svoju srodnu dušu, ali da je devojkama generalno čudno da muškarci budu vezani za majke, da u sebi imaju tako izražena osećanja koja mogu biti i dobra, i loša, ali da zbog toga dobijaju mnogo više posvećenosti i pažnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs