KAD SAM NAPUNILA 50, DOBILA SAM OVAJ SAVET I VIŠE SE NE PLAŠIM STARENJA: Opra ima važnu poruku za žene koja OTVARA OČI

Otkako je Opra Vinfri dobila savet od čuvene dame više se uopšte ne plaši ni godina, ni starenja, a u svojim pedesetim uživa!

Lifestyle
11:07h Autor:
KAD SAM NAPUNILA 50, DOBILA SAM OVAJ SAVET I VIŠE SE NE PLAŠIM STARENJA: Opra ima važnu poruku za žene koja OTVARA OČI
Savet Opre Vinfri za žene posle 50-e godine, Foto: Profimedia

Za mnoge dame, ali i muškarce, suočavanje sa starenjem nije nimalo lak zadatak, te se vrlo teško bore sa tim izazovom. I dok pojedini shvataju to kao prirodan proces života, drugi ga doživljavaju mnogo traumatičnije. Ali, Opra Vinfri tvrdi da je najbitnija u svemu perspekitva!

Naime, kada je slavna voditeljka zakoračila u šestu deceniju, dobila je savet zlata vredan od Maje Andželou, čuvene aktivistkinja američkog pokreta za građanska prava, ali i spisateljice, pesnikinje, plesačice, glumicai pevačice.

Opra Vinfri
foto: Profimedia

- Kad sam napunila 50 godina, moja draga prijateljica Maja Andželou je još bila živa i rekla mi je: "Dušo, u pedesetima ćeš biti sve što si želela biti, možeš činiti što god si oduvek željela. To je to. Ulazi. Zašto još nisi tu?" - prisetila se.

I Vinfri to uvek ima u glavi, smatra da svako životno doba ima svoju čar i donosi nam neke lepe i bolje stvati, jer smo mnogo zreliji i iskusniji, te možemo lako da odvojimo bitno od nebitnog.

- Živimo u kulturi u kojoj je sve protiv starenja, svaki proizvod je proizvod protiv starenja, sve što biste trebali jesti je protiv starenja... Mislim da svi postajemo bolji s godinama, a kultura je postavljena da nam kaže kako je to pogrešna stvar- objasnila je.

1 / 6 Foto: Profimedia

Dodaje da nam svaka godina donosi novu lekicju.

- Svaka nas godina treba naučiti nečemu vredno - hoćete li usvojiti lekciju zavisi od vas. Svaka godina vas približava vašem pravom, iscjeljenom Ja. Ja to slavim i poštujem. I zahvalna sam za svako doba u kojem sam blagoslovljena biti - istakla je.

Zato, imajte na umu ove mudre reči kada god vas starenje uplaši, upravo vreme koje dolazi možda će vam biti najlepši period života, jer sve je do važe perspektive, ne zaboravite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs