UGINUO PAS KOJI JE 12 GODINA ČEKAO SVOG MRTVOG VLASNIKA DA SE VRATI: "Oni su samo deo našeg a mi smo ceo njihov život"

Pas ga je čekao bez prestanka i svaki dan gledao na obalu i među prolaznike.

Lifestyle
Autor:
UGINUO PAS KOJI JE 12 GODINA ČEKAO SVOG MRTVOG VLASNIKA DA SE VRATI: "Oni su samo deo našeg a mi smo ceo njihov život"
Pas koji je 12 godina čekao svog mrtvog vlasnika da se vrati, Foto: printcreen/youtube/delfinstudio

Na Jalti je uginuo 14-godišnji pas Muhtar koji je više od 12 godina svakodnevno čekao na gradskom nasipu svog preminulog vlasnika da se vrati.

Tokom godina on je postao i lokalna atrakcija. Njegov vlasnik je radio kao spasilac na plaži i preminuo je iz nepoznatih razloga. Od tada je Muhtar ostao da ga čeka i traži u licima prolaznika u nadi da će ga ponovo ugledati.

Na sreću, pas nije ostao sam sa svojom tugom, primetio ga je ulični muzičar, trubač Viktor Malinovski. Kako se ispostavilo, Mukhtar je veoma talentovan pas. Često je pevao zajedno sa umetnikom tokom uličnih nastupa. Prema muzičaru, pas je čak imao i omiljene kompozicije: Od suvenira do suvenira Demisa Rusosa, Strangers In The Night Franka Sinatre i „There is Only a Moment” Aleksandra Zatsepina.

Mukhtar je povremeno živeo i jeo kod trubača pa je Malinovski primetio da posle svog poslednjeg nastupa Muhtar nije želeo da uđe u stan, što ga je zabrinulo.

Žena i ja smo ga umotali u ćebe i uveli. Popio je malo vode i legao. Ujutro je stigao veterinar, poslušao psa, ubrizgao mu antiinflamatorne lekove za srce jer je životinja imala aritmiju. Trebalo je da mu bude bolje i da se oporavi“, objasnio je muzičar u razgovoru za lokalne medije.

Muhtar
foto: printscreen/youtube/ЭТО ИНТЕРЕСНО

Šefica lokalne administracije Janina Pavlenko nazvala je Muhtarovu smrt velikim gubitkom i rekla da će biti pokrenuto pitanje podizanja spomenika psu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs