moderni romeo i julija

BILA JE OMILJENA PRINCEZA PA SE ZBOG NJEGA ODREKLA KRUNE I SVIH PRIVILEGIJA: Umesto da uživa u luksuzu, sad živi "BEDNO"

Princeza Mako je bila spremna na sve da zbog ljubavi, te se odrekla i krune i svog bogatstva njene porodice!

Lifestyle
11:51h Autor:
BILA JE OMILJENA PRINCEZA PA SE ZBOG NJEGA ODREKLA KRUNE I SVIH PRIVILEGIJA: Umesto da uživa u luksuzu, sad živi "BEDNO"
Gde je danas princeza Japana koja se odrekla krune zbog ljubavi?, Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza Mako je 2017. godine napravila je pravu ljubavnu revoluciju, jer je objavila da se verila za muškarca koji ne pripada odabranim porodicama iz koji je smela da bira. Tim potezom je prekršila jedno od glavnih pravila njene konzervativne japanske kraljevske familije.

Naime, najstarija ćerka princa Akišina odlučila je Kei Komuro postane njen suprug, čime se automatski odrekla kraljevske titule, koja joj je odnosila brojne povlastice. Sudbonosno "da" izgovorila je u oktobru 2022. godina, a od tog datuma je postala obična građanka.

Princeza Mako
foto: Profimedia

Međutim, njena ljubav sa Komurom je nailazila na brojne prepreke i zabrane, dok joj je otac dao blagoslov tek 2020.

- Odobravam da se venčaju. Ustav kaže da se brak zasniva samo na obostranom pristanku oba pola. Verujem da bih ja, kao roditelj, trebalo da poštujem njihove namere, ako je brak ono što oni zaista žele. Mislim da ovo nije slučaj koji mnogi odobravaju niti su srećni zbog toga - rekao je tada princ, iako je svestan da venčanje njegove ćerke umnogome odudara od japanske tradicije.

Princeza Mako
foto: Profimedia

Kako su se princeza Mako i Komuro upoznalii zavoleli?

Moderni Romeo i Julija su se upoznali pre više od decenija, dok je primceza Mako bila na studijama u inostranstvu. Emocije među njima su se odmah rodile, a da se radi o zaista velikoj ljubavi govori i činjenica šta je sve ova dama bila smpremna da uradi za svog partnera.

Kada su stali na ludi kamen, pinceza je ponovo šokirala japansku javnost budući da je odbila još jedan običaj. Iako njihova tradicija nalaže da se ženskoj članici porodice isplati oko 1,3 miliona dolara nakon što napusti kuću, ona to nije želela.

- Započećemo novi život. Sigurna sam da ćemo naići na teškoće na tom putu. Ali baš kao i do sada, želim da nastavima da udružujem ​​snage s Keiom i da idem s njim rame uz rame. Mnogi su oni koji razumeju koliko je teško živeti dok sledimo želje svoga srca, ali nadam se da možemo stvoriti društvo u kojem svi možemo živeti i podržavati osećanja jedni drugih - rekla je Mako.

Posle svadbe, sa mužem se preselila u Njujork, a tamo se zaposlila na volonterskoj poziciji asistentkinje kustosa za umetničke kolekcije povezane s Azijom u Metropolitan muzeju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs