Poslušajte savete

One su izgubile po 20 kilograma, sada otkrivaju tajnu: Caka da smršate kao od šale!

One su uspele, možete i vi
Lepi & Zdravi
07:42h Autor:
One su izgubile po 20 kilograma, sada otkrivaju tajnu: Caka da smršate kao od šale!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Da biste izgubili kilograme, ponekad je potrebno krenuti sa malim promenama u svakodnevnom životu. Ovih pet dama svedoči da se ciljevi mogu ostvariti kada se koncentrišete na samo jednu stvar u svom novom stilu života!

1. Počnite da merite namirnice"Počela sam da merim porcije kako bih bolje shvatila kako bi zapravo trebalo da izgleda porcija. Merila sam sve, od maslinovog ulja, ovsenih pahuljica i vina, do putera od kikirikija i badema. Shvatila sam da mi je potrebno manje hrane da bih se osećala zadovoljnom nego što sam mislila. Vremenom sam naučila okom da merim prave porcije. Sada znam kako one izgledaju, jedem sporije i znam da prepoznam kada sam zaista gladna", otkrila je Liz Dela Kroc (35) , autorka portala zdrave ishrane "The Lemon Bowl", koja je uz pomoć ovoga trika uspela lakše da skine skoro 30 kilograma.

2. "Podebljajte" obroke povrćemNajveća promena koju sam napravila jeste dodavanje ekstra merice povrća svojim obrocima. Testenini sam dodala spanać i brokoli, pečenim krompirima cveklu, a makarone sa sirom pravila sam sa dodatkom pečenog karfiola. Ako koristite povrće na pravi način, zapravo jedete više, a ne manje", tvrdi Keli Faj (29) iz Denvera, koja radi za portal "No Thanks to Cake", a koja je izgubila oko 25 kilograma.

Najbolji domaći čaj za mršavljenje: Do Nove godine 5 kilograma manje! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Jedite čestoPočela sam da jedem male obroke svakih 3 sata barem pet puta dnevno. Birala sam nemasne belančevine, kompleksne ugljene hidrate i povrće uz svaki obrok. To je bio radikalni preokret za mene koja sam inače jela nekoliko puta dnevno u restoranima brze hrane. Fokusirala sam se na menjanje životnih navika, ne na mršavljenje", otkrila je 34-godišnja Kelsi Bajers iz Hjustona, autorka portala "Good Morning Fitness", koja je na taj način smršala 22 kilograma.

4. Počnite da se krećetePre sam se kretala što je manje moguće. Kada sam stavila veš u mašinu, sela bih pred televizor i čekala da ono bude oprano. Kada sam poželela da budem aktivnija, morala sam da postanem kreativnija, jer nisam imala uvek vremena za teretanu. Zato sada kada perem i slažem veš, radim čučnjeve. Jedan dan sam uradila 124 čučnja nakon tri mašine veša. Takođe se trudim što češće da se penjem stepenicama u svom domu. Zadovoljna sam jer imam više energije, priznala je blogerka Popi Niosi (42), koja je izgubila 35 kilograma.

5. Pijte više vodePila sam 1,5 do 2 litre gaziranih pića dnevno, a ispijala sam i slatki čaj i kafu. Nisam volela da pijem vodu, pa je za mene bila velika promena kada sam napravila ovu zamenu. Prvo sam gazirana pića zamenila mineralnom vodom sa ukusima, jer su mi nedostajali mehurići. Nakon toga sam počela da stavljam kriške limuna, pomorandže i jagoda u običnu vodu da dobijem nešto slatkoće. Trebalo mi je godinu dana da se uspešno prebacim na običnu vodu. Sada nigde ne idem bez flašice u torbi, a na mobilnom sam uključila alarm koji me podseća da svakog dana treba popiti barem osam čaša vode", otkrila je 43-godišnja Anđela Hartšorn iz Kalifornije, koja je skinula 22 kilograma.

Dijeta koja svima uspeva: Za 14 dana topi 10 kilograma, koji se nikad ne vraćaju!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs