Učite na tuđim greškama

One su probale i upropastile sebi život: Nikad nemojte da držite ove dijete!

Dame koje su bile na pogrešnim dijetama iskreno su progovorile o svojim iskustvima i poslale poruku svim ženama
Fitnes & Nutricija
13:42h Autor:
One su probale i upropastile sebi život: Nikad nemojte da držite ove dijete!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Mnoge žene se godinama bezuspešno bore sa viškom kilograma i stalno su potrazi za savršenom dijetom koja će konačno pomoći da reše svoj problem.

Ali, u toj potrazi se mnoge dame prevare i na kraju stanje bude i gore nego što je bilo.

Njih 6 iskreno je priznalo koje dijete su im bile najgore i koje više u životu neće probati, a vama savetuju da ulite na njihovim greškama, da ne biste prošle isto kao one!

Naravno, imajte u vidu da sve ove dijete različito utiču na svakog od nas.

US dijeta

"Dugo vremena sam pazila na broj kalorija kako bih smršala. Mislila sam da ako je moj dnevni unos ispod 1.200 kalorija, skinuću više masnih nasloga. Na kraju se ispostavilo da sam jela pogrešne namirnice, a na kraju bila noću toliko gladna da nisam mogla da spavam, a danju nisam imala snage ni za šta. Tada sam otkrila dijetu Whole30 (Celih 30), koja podrazumeva 80 odsto zdrave ishrane, a 20 odsto jedenja šta god želim. Ova strategija pomogla mi je da izgubim 11 kilograma za 18 meseci". (Lindzi, 28 godina)

Dijeta koja svima uspeva: Za 14 dana topi 10 kilograma, koji se nikad ne vraćaju!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Nadzornici težine (Weight Watchers, poznati američki program za mršavljenje pod nadzorom stručnjaka)

"Išla sam tamo nekoliko puta. Ponekad mi je pomoglo, ponekad ne. Onda kada sam puštala da mi program preuzme ceo život, tada je uspevalo. Sve vreme sam bila skoncentrisana na poene. Takođe sam puno vežbala, kako bi sve bilo pod kontrolom. Ali, ne mislim da je mršavljenje vredno da nešto preuzme kontrolu nad vašim životom. Metoda za koju sam shvatila da je najbolja za mene jeste ishrana po intuiciji. Naučila sam šta je glad i kako se ona zapravo oseća, a šta je prosta žudnja za hranom. Takođe sam prihvatila svoju normalnu težinu, umesto da gubim još kilograma. Po meni, jedini način da uspete da smršate jeste da promenite način života. Nema čarobne dijete". (Šeri, 30 godina)

21 dan bez šećera

"Probala sam dijetu koja strogo zabranjuje šećer, uključujući i voće i povrće koje sadrži skrob. Bilo je očajno. Nisam imala energije ni za šta, bila sam slaba i troma, i naravno, stalno gladna. Izgubila sam skoro tri kilograma, ali su se još brže vratili. Mnogo bolje rezultate daje zdrava ishrana, koja podrazumeva sve vrste voća i povrća, a ako se uključi i vežbanje, rezultati ne izostaju. Od kada jedem na svaka tri sata i vežbam tri puta nedeljno, izgubila sam 6 kilograma za 28 dana, i nikad nisam gladna". (Kristina, 33 godine)

Svet odlepio za najlakšom vežbom: Zateže stomak i zadnjicu, ubija hronične bolove! (VIDEO)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Atkinsova dijeta

"Izgubila sam 7-8 kilograma sa ovom dijetom, ali ona je stvarno teška. Nema šećera, nema hleba... Kada sam prestala sa Atkinsovom dijetom, svi kilogrami su se vratili neverovatnom brzinom, čak sam se i dodatno ugojila. Jedino što kod mene stvarno funkcioniše kada je reč o gubljenju kilograma jeste zlatna sredina. Ne jedem baš uvek zdravo, ali kada i pojedem brzu hranu, sledeći obrok mi je sigurno zdrav". (Viki, 32 godine)

Celih 30

"Bila sam stvarno uzbuđena kada sam započela ovu dijetu, jer mi je mnogo prijatelja reklo da je efektna. Ali, pošto ja puno putujem zbog posla, i nije bilo realno da je u potpunosti ispoštujem. Nameravala sam da se držim jelovnika, ali to je značilo da jedem jako malo, što nije poenta. Izgubila sam 3,5 kilograma, ali sam ih vratila već na sledećem putovanju. Da ne pominjem ključne principe ove dijete, a to je strogo paženje na šećere i ugljene hidrate, ali ja nisam izbacila nijednu grupu hrane". (Eliz, 31 godina)

Popravlja pamćenje za 80%, topi masnoće: Najjači prirodni lek ikada! (RECEPT)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Detoksikacija sokom

"Nakon čitavog vikenda prejedanja italijanskom hranom, započela sam trodnevnu detoksikaciju sokom, koja podrazumeva samo 5 ili 6 sokova na dan. Pazila sam da to bude dobar miks povrća, koji može da nadoknadi nedostatak šećera, a bio je tu i jedan sok dnevno koji sadrži orašaste plodove, kako bih unela proteine. Jedina stvar dopuštena pored sokova bila je voda i čaj.

Ljudi, ja sam toliko bila gladna i bez energije, da nisam mogla ni da vežbam ni da radim. Čak je i viđanje sa društvom bilo mučenje. Na kraju sam za tri dana izgubila 3 kilograma, što nije ni praktično, ni zdravo. Sada gledam da biram zdravije namirnice i pazim na količinu porcija, i dobro mi ide", (Talija, 30 godina)

Tri dana po 2 kašike i salo se više neće taložiti: Ko ovo proba, više se ne goji! (RECEPT)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs