zdrava ishrana

Želite da smršate: Evo šta nikako ne smete da stavljate u salatu!

Iako su salate odličan način da unesete više vitamina u svoju ishranu, lako u njih možete staviti i nešto što bi ih "pokvarilo"

Fitnes & Nutricija
Autor:
Želite da smršate: Evo šta nikako ne smete da stavljate u salatu!
Foto: Shutterstock

Mislite da je salata odličan izbor za ručak ako ste na dijeti? Ne baš. Samo zato što je zeleno, ne znači da je zdravo. Iako su salate odličan način da unesete više vitamina u svoju ishranu, lako u njih možete staviti i nešto što bi ih "pokvarilo". Ovo su neke od tih namirnica:

Hrskava piletina ili tofu

Hrskava piletila ili prženi tofu su prerušeni proteini koji samo dodaju nepotrebne kalorije, a često i šećer, čime vašu salatu čine ne tako dijetalnom. Umesto toga možete koristiti druge izvore proteina kako bi vas zasitili. U vašu salatu možete da dodate grilovanu piletinu, lososa, tunu, kuvana jaja ili boraniju.

Ljudi nisu ni svesni šta obična zelena salata može da učini organizmu: Zaprepastićete se!

foto: Shutterstock

Kremasti prelivi

Kremasti prelivi poput onog za Cezar salatu su prepuni kalorija. Nutricionisti preporučuju da koristite prelive na bazi sirćeta, poput balzamika ili devičansko maslinovo ulje. Ukoliko ste ipak ljubitelj kremastih preliva, možete ih praviti sa avokadom ili tikvicama kako biste dobili kremastu teksturu.

Salata kao obrok: Objedinjuje zdravlje, vitku liniju i neverovatan ukus!

foto: Shutterstock

Krutoni

Krutoni se stavljaju u salatu kako bi joj dali ukus, ali jako mala količina može imati i do 100 kalorija. Nutricionisti kažu da je bolje dodati orašaste plodove čime ćete postići isti efekat. Kako bi pojačali ukus možete ih pomešati sa nekim začinskim biljem.

(Stil.kurir.rs)

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs