Napravite sami

Salata kao obrok: Objedinjuje zdravlje, vitku liniju i neverovatan ukus!

Neka vam spremanje salate kao obroka postane navika. Bićete sigurno zdraviji
Fitnes & Nutricija
19:58h Autor:
Salata kao obrok: Objedinjuje zdravlje, vitku liniju i neverovatan ukus!
Foto: Thinkstock

Zdrava ishrana je nešto na šta se sve više stanovništva bazira poslednjih godina. Organski proizvedeno povrće je na ceni. Ishrana bogata svežim voćem i povrćem sada je postala jedini izlaz pošto smo se godinama "trovali" brzom i kaloričnom hranom.

Pored toga što je ovakva ishrana zdravija ona je i jeftinija. Sezonsko povrće možete naći na pijaci za male pare, a ukoliko se odlučite da neko sami gajite u svom dvorištu - korist je višestruka.

Stručnjaci preporučuju da se manemo termički obrađene hrane i da povrće, ukoliko je to moguće, jedemo sveže!

Donosimo vam recepte za tri jednostavne salate koje mogu zameniti jedan ceo obrok.

Postoje i zdrave "grickalice" a tekst o njima pročitajte OVDE.

Urnebes miks

Potrebno je: Glavica zelene salate, 300 g paradajza, 100 g feta sira, 100 g krem sira, kašičica tucane ljute paprike, kašičica kečapa, kašika majoneza, so, biber, maslinovo ulje, limunov sok.

Priprema: Krem sir pomešajte sa majonezom i kečapom, dodajte tucanu papriku, so i biber. Mešajte da se sastojci dobro sjedine. Paradajz isecite na kriške, a salatu iscepkajte. U činiju stavite salatu i paradajz, pomešajte sa urnebes masom i sve pospite narendanom fetom.

Smršajte do dva kilograma mesečno uz pomoć grejpfruta, tekst pročitajte OVDE.

Mediteraneo

Potrebno je: 500 g makarona, 500 g spanaća, dve crvene paprike, 200 g sušenog paradajza, 150 g parmezana, so, biber, maslinovo ulje.

Priprema: Skuvajte makarone. Spanać operite, kratko propržite na maslinovom ulju, dodajte mu papriku i sušeni paradajz isečen na štapiće, pa sve pomešajte s makaronama. Salatu posolite, pobiberite, prelijte maslinovim uljem, pospite rendanim parmezanom i dobro izmešajte.

Kako pravilno da odmerite porciju hrane pročitajte OVDE.

Vitaminska bomba

Potrebno je: 300 g mladih krompira, veza rotkvica, veza mladog luka, matovilac ili neka duga zelena salata, so, biber, maslinovo ulje.

Priprema: Krompir skuvajte u slanoj vodi, isecite na tanje kriške, pa mu dodajte seckani mladi luk, rotkvice i zelenu salatu. Posolite, pobiberite, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.

Pročitajte sve o zdravim trendovima u 2014. godini, OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs