VOLUMEN NA MAX

Frizer Džej Lo otkrio tajnu legendarne frizure: Kako da dobijete volumen koji ne može da pokvari ni uragan!(FOTO/VIDEO)

Da li se sećate nastupa Dženifer Lopez i Šakire na Super Bowl-u? Da, ko bi to zaboravio. A da li se sećate bujne kose Džej Lo koja je prkosila logici jer se "nije pomerila" dok je ova latino diva skakala, plesala i vrtela se oko šipke?

Nega
Autor:
Frizer Džej Lo otkrio tajnu legendarne frizure: Kako da dobijete volumen koji ne može da pokvari ni uragan!(FOTO/VIDEO)
Foto: Profimedia

Verujemo da vam je ostala u sećanju jer su njena frizura sa loknama i volumen kose ostali netaknuti iako je njena plesna koreografija uključivala toliko okretanja glavom da smo na trenutak pomislili kako izaziva sudbinu.

Ako ste se pitali – kako ??? – dobili smo odgovor i to, ni manje ni više, od njenog frizera Krisa Epltona koji je objasnio kako je napravio ovu frizuru koja mami uzdahe.

Eplton je objavio video na YouTubeu u kome nam na modelu demonstrira korak po korak kako je došao do svog remek-dela.

Kako da dobijete volumen kose

U video snimku Eplton kaže da mu je bilo bitno da kosa Džej Lo ostane glatka uprkos vlažnom vazduhu u Majamiju. Zbog toga joj je za početak, kao i modelu na snimku, na vlažnu kosu naneo Color Wow Dream Coat, vodootporni fiksator. Zatim je sušio kosu fenom i ravnom četkom, vodeći računa da je fen usmeren niz dlaku kako bi podstakao kutikul da se ispravi.

foto: Profimedia

Nakon toga Eplton za kosu kačini ekstenzije i postavlja ih dijagonalno, što prema njegovim rečima omogućava da pramenovi padaju oko lica, a ne preko jagodične kosti.

Ali, kako je uspeo u tome da nadograđena kosa ostane u mestu nakon plesne rutine Džej Lo? Njegov trik je da nekoliko puta stegnite prirodnu kosu presom pre nego što na nju zakačin nadogradnju, a zatim je isprska sprejem za kosu Color WoW Cult. Kako bi ekstenzije što više vizuelno spojio sa prirodnom kosom u njihov koren nanosio je Color Wow Root Cover Up koji služi za prikrivanje izrastka.

Kako da dobijete volumen kose

Međutim, kao "tajnu ove frizure i njene izdražljivosti", Eplton navodi tehniku „dvostrukog uvijanja“. U svom tutorial videu on uvija kosu svog modela uz pomoć keramičke prese za kosu, a zatim pramenove kose kači tako uvijene za vrh glave dok se ne ohlade. Kada se to desi on uvija isti deo kose, ovaj put sa širom presom, pre nego što ga ponovo zakači. Posle 15 minuta, nakon što se ohladi, kosa je spremna za puštanje.

foto: Profimedia

"Da ostavim kosu zakačenu sa manjim uvojkom, ona bi bila isuviše kovrčava i ne bi imala taj seksi volumen", objasnio je on u videu.

Za kraj i kako bi ublažio lokne, Eplton ih prska sprejem za sjaj Color WoW Extra Mist-ical i češlja ih. Rezultat je mekana kovrdžava kosa sa volumenom koje se ne bi pokvarila ni tokom apokalipse.

Ako tražite frizuru za koju treba da uložite minimalni napor, sušenje kose i dvaput uvijanje svakog dela definitivno nije idealno rešenje, ali ako ikada poželite izgled dive i ovakakv volumen kose za neki važan događaj, sada znate šta treba da uradite.

(Stil.kurir.rs/Lepota&Zdravlje)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs