VREDI PROBATI

Pravilo 60 sekundi: Ovom tehnikom vratićete blistavost i mladoliki izgled licu za 7 dana!

Ovom malom promenom izbrisaćete i do nekoliko godina sa lica

Nega
Autor:
Pravilo 60 sekundi: Ovom tehnikom vratićete blistavost i mladoliki izgled licu za 7 dana!
Foto: Shuterstock

Dermatolozi otkrivaju trik koji će učiniti da koža izgleda blistavije, čistije, ali koji će pomoći da se ublaže i bore.

Ova metoda nije revolucionarna, ali daje odlične rezultate. Dermatolog Lisa Robert smatra da većina ljudi ne čisti lice dovoljno dobro, što kao rezultat ima ubrzano propadanje kože, isušivanje i stvaranje bora.

Kada lice nije oslobođeno svih prljavština slabi i delovanje krema i seruma, jer ne mogu da dopru do najdubljih delova kože.

Pravilo 60 sekundi podrazumeva: Umivanje penom za lice u trajanju od jednog minuta. Kružnim pokretima prstiju prelazite lagano preko lica, ne izostavljajući ni jedan segment. Tako ćete izbaciti natalaoženi sebum i omogućiti koži da diše.

Nakon toga, sledeći obavezan korak, je umivanje blagim tonikom. Vodite računa da on u sebi ne sadrži alkohol, a najbolje bi bilo birati one sa ružinom vodom u svom sastavu. Umesto nanosenja tonika vatom, kao što ste navikli, u ovom slučaju nanesite ovaj proizvod prstima, kao kada se umivate.

Dr Roberts tvrdi da jedino na ovaj način tonici za čišćenje lica zapravo mogu da ispune svoju svrhu, odnosno da očiste kožu, omekšaju je i izbace sebum. Tako će se, tvrdi ona, poboljšati tekstura kože, postaće glatka i izgledaće mlađe.

"Pranje lica 60 sekundi ili duže ima brojne prednosti – masiranje je dobro jer stimuliše limfni sistem, pomaže da se rešite otečenosti kože lica, jača mišiće i podstiče proizvodnju kolagena", kaže ona.

Takođe, kada su pore očišćene, krema protiv bora koju nanesete, duplo brže će odraditi svoj posao. Prve rezultate i poboljšanje u izgledu ćete primetiti već za nedelju dana, sigurna je Lisa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs