DOK JE MAŠTALA O NJIHOVOM VENČANJU, ON JOJ PRIZNAO DA ČEKA DETE S DRUGOM: 17 godina je "vukao za nos" i besomučno varao

Ljubavna priča Anđelike Hjuston i Džeka Nikolsona prepuna je zanimljivih detalja.

Celebrities
DOK JE MAŠTALA O NJIHOVOM VENČANJU, ON JOJ PRIZNAO DA ČEKA DETE S DRUGOM: 17 godina je "vukao za nos" i besomučno varao
Foto: Profimedia

Anđelika Hjuston i Džek Nikolson bili su zajedno neverovatnih 17 godina. Njih dvoje se nikada nisu venčali niti imali zajedničku decu, iako se čini da je Anđelikina želja za oboje ono što je na kraju okončalo njihovu dramatičnu i često burnu vezu.

Anđelika je u svojim memoarima Watch Me iz 2014. detaljno opisala kakav je taj odnos bio. Nakon što je priznala da je 12-godišnja Gvinet Paltrou rekla da se uplašila Džeka kada ga je prvi put srela, Anđelica dodaje da je devojčici rekla: "S razlogom. I mene plaši."

Džek Nikolson, Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Anđelika Hjuston i Džek Nikolson upoznali su se kada je prvi bio pozvan na zabavu u dom drugog 1973. Njih dvoje su se zbližili, a Anđelika je ostala da prenoći. Planirali su da se ponovo sastanu nekoliko dana kasnije, ali je Džek otkazao, objašnjavajući da ima prethodnu obavezu na koju je zaboravio.

Ali Anđelika je saznala da je Džekova "obaveza" bila njegova bivša devojka, Mišel Filips. Ona objašnjava da bi to bio obrazac u njihovom zajedničkom životu, jer bi Džek nastavio da izlazi sa drugim ženama tokom 17 godina njihove veze.

Džek Nikolson, Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Dok Anđelika opisuje i nežne trenutke koje su njih dvoje delili, njen naglasak je više na izvorima napetosti. Ona kaže da je na kraju saznala da su i stari i novi "prijatelji" podjednako bili pretnja njenoj vezi, jer je Džek često posećivao žene koje je poznavao dugo vremena, kao i žene koje je tek upoznao.

Ona je duboko u sebi verovala da će je Džek oženiti, međutim, jednom rečenicom srušio joj je sve iluzije.

Džek Nikolson, Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

"Venčati se sa tobom? Šališ se?", rekao joj je Džek, a Anđelika je nakon toga danima plakala.

Često je pronalazila dokaze o njegovim odnosima sa drugim ženama, napominjući: "Povremeno bih pronašla komad ženske odeće — kada bi se moja jakna pojavila na devojci na ulici — ili bih pronašla kremu za ruke, ili mogla bi da ostane neka sitnica u posudi za sapun. Ponekad bih stavila nakit da vidim da li će neko doći i uzeti ga, ali to se nikada nije dogodilo."

Godine 1990. ona i Džek su bili na večeri, na kojoj joj je bez pardona saopštio da čeka dete sa drugom ženom.

Anđelika Hjuston, Džek Niklson
foto: Profimedia

Zatim ga je fizički napala, napisala: "Izlazio je iz kupatila kada sam ga ja napala. Mislim da ga nisam šutnula, ali sam ga žestoko tukla po glavi i ramenima. Saginjao se i savijao, a ja sam ga ide na njega kao nagrađeni borac, dajući široku lepezu direktnih udaraca."

Džek ju je nazvao nekoliko dana kasnije, tvrdeći da mu je ostavila modrice po celom telu.

Njih dvoje su se na kraju sreli godinama kasnije kada su glumili u istom filmu, a Džek je navodno uporedio njihovu vezu sa onim u Ljubav u vreme kolere. Kako Anđelika piše, "to je jedna od mojih omiljenih knjiga, jednog od mojih omiljenih autora, o jednoj od mojih omiljenih tema — beznadežnoj, trajnoj ljubavi".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs