U ovome leži tajna negovane kože

Tajna lepote žena sa Dalekog istoka: Kako Japanke sa 50 izgledaju kao da im je 20!

Njihova koža je blistava i čini se da im godine ne mogu ništa

Nega
16:08h Autor:
Tajna lepote žena sa Dalekog istoka: Kako Japanke sa 50 izgledaju kao da im je 20!
Foto: Profimedia

Od davnina su žene sa Zapada zavidele večito mladolikim istočnjačkim ženama na divnoj koži na kojoj godine slabo ostavljaju tragove. U nezi kože Japanke imaju dominiraju.

Osim genetike za mladoliki izgled kože zaslužan je njihov stil života i rituali lepote koje nikada ne preskaču.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije Japan je zemlja sa najdužim životnim vekom.

Ovim pravilima se one vode:

Mi smo ono što jedemo

Samo aktivan čovek želi da živi sto godina – izreka je kojom se Japanci vode, pa mnogi od njih i pošto odu u penziju ne prestaju da rade. Pored toga, od davnina poštuju mudar savet da se ne treba prejedati, već da se od stola ustaje kad nam je želudac pun osamdeset odsto.

Zaštitite kožu od štetnog uticaja sunca: Dermatolozi otkrivaju pravila letnje nege!

Namirnice koje unosimo u organizam direktno utiču na naše zdravlje i lepotu, a za razliku od ostatka sveta, Japanci nikad ne završavaju obroke desertom već zelenim čajem. Ako uopšte koriste šećer, to je onaj od trske.

Japanci jedu između osamdeset i sto grama ribe dnevno, i to preporučuju svima koji žele da dožive stotu. Suši je važan izvor omega-3 masnih kiselina koje su bitne za funkcionisanje mozga i održavanje zdravlja srca.

Još jedna veoma važna stavka koju primenjuju u nezi svog tela i kože jeste i daleko poznati zeleni čaj. Kao antioksidant zeleni čaj blagotvorno deluje ukoliko se pije, a Japanke ga takođe koriste i kao tonik, kada se čaj ohladi tako što njime natope tufere, a potom ga nežno utapkavaju u kožu lica od brade na gore.

Japanke svoju kožu neguju i spolja i iznutra. Tako da ma koliko da ih uveče stigne umor od stresnog dana, nijedna Japanka neće otići u krevet, dok se prethodno ne istušira, a nakon toga ne meditira barem pola sata u kadi napunjenoj skoro vrelom vodom.

Podmlađena koža bez hirurških zahvata: Najmoćnija formula koja čini čudo za manje od mesec dana!

Za postizanje blistavog tena i predivne kože Japanke imaju jednu posebnu tajnu:

Pravilo 10 sekundi

Kako bi koža bila čista, zdrava i sveža, hidratantnu kremu nanose 10 sekundi odmah nakon tuširanja. Pore se nakon tuširanja rašire i krema se brže i bolje apsorbuje.

Jamsu

Neobičan način da šminka potraje duže i da vam koža bude nežna. Prvo nanose šminku na lice, obilato koriste puder, a onda spuste lice u posudu sa hladnom vodom na 15-30 sekundi.

Da stomak radi kao sat: Uz pomoć ovih 6 saveta više nikad nećete imati problema sa probavom!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs