Jabukovo sirće odavno je poznato kao sjajno sredstvo za rešavanje raznih telesnih tegoba, ali i kao zdraviji izbor za dijabetičare.
Iako postoje mnoge lekovite primene jabukovog sirćeta, o kojima sve možete da pročitate OVDE, neke informacije o njemu su ipak netačne. Svako korišćenje treba da bude sa oprezom, jer previše ove namirnice ipak može da bude loše za organizam!
Za početak, pravilno uzimanje jabukovog sirćeta ne bi trebalo da bude više od 5 kašičica dnevno. Može da se koristi u salatama, jelima, sa povrćem ili piti u čaši vode. Ali, previše jabukovog sirćeta može da iziritira želudac, uništi zubnu gleđ i ošteti jednjak.
Bez obzira na sva njegova pozitivna svojstva, sirće je veoma jako i pogrešnim korišćenjem možete da napravite više štete nego koristi.
Ne pijte jabukovo sirće na prazan želudac Kiselina sirćeta i jabuke može da iziritira želudac ako se pije natašte. Kako biste se osećali sito, a da ne dobijete nuspojave grčeva i bola, radije pojedite doručak bogat proteinima. U tom obroku možete da koristite jabukovo sirće ili da ga popijete u čaši vode nakon jela.
Kad unesete dovoljno ovog vitamina, sve bolesti će nestati za 3 meseca!
Zabluda o detoksikaciji Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije prirodan način čišćenja od toksina, jer naš organizam već ima svoj sistem. Jetra, bubrezi i creva pomažu telu da apsorbuje hranljive materije, dok one koje nisu korisne izbacuje kroz mokraću i stolicu. Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije dobar način.
Jabukovo sirće kao probiotik Probiotici mogu da pomognu da pospešite zdravlje creva i održavate urednu probavu. To se događa zbog fermentisanosti sirćeta, koje sadrži dobre bakterije. Zabluda o ovom pozitivnom svojstvu jeste da se to može naći u svakom kupljenom jabukovom sirćetu, a to nije istina. Jedino nepasterizovano jabukovo sirće sadrži enzime, proteine i probiotike, jer se pasterizacijom oni uklanjaju.
Prah jači od sode bikarbone: Ubija sve bolove za 2 minuta, može da izleči celo telo! (RECEPT)