Neophodna nega

Zaštitite kosu tokom hladnih dana: Prirodna ulja za potpuni oporavak!

Donosimo tri vrste koje će odlično delovati na izgled, ali i zdravlje vaše kose

Nega
15:28h Autor:
Zaštitite kosu tokom hladnih dana: Prirodna ulja za potpuni oporavak!
Foto: Shutterstock

Kosu treba negovati tokom cele godine, ali u hladnim danima joj je svakako potrebna dodatna nega.

Suv vazduh u zatvorenim prostorijama, hladnoća, vetar, sve to utiče na zdravlje kose. Jedan od načina za negu jesu svakako biljna ulja, zato vam donosimo tri vrste koje će odlično delovati na izgled, ali i zdravlje vaše kose.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje jedno je od najboljih ulja za negu kose. Podstiče rast, hrani, obnavlja kosu i štiti je od lomljenja. Za najbolje delovanje kokosovo ulje nanesite na kosu pre spavanja, ostavite preko noći pa ujutro isperite.

Da li je vaša kosa oštećena: Trik od dva minuta otkriva!

foto: Profimedia

Maslinovo ulje

Jedno od najpoznatijih ulja kako u kuhinji, tako i u prirodnoj kozmetici, dugo se već koristi za rešavanje problema s kosom. Isto kao i kokosovo podstiče rast kose, hrani suve i ispucale vrhove, a uklanja i perut. Nanesite ulje na kosu i ostavite da deluje sat vremena. Ako vam ne smeta miris, možete ostaviti da deluje i tokom noći.

Arganovo ulje

Arganovo ulje posebno je pogodno za negu suve, krhke i tanke kose. Uz to što je štiti od lomljenja, smanjuje i opadanje. Isto kao i prethodna dva ulja, možete ga koristiti kao masku i ostaviti da deluje tokom noći, a možete ga uvesti i u svakodnevnu upotrebu tako da ćete malu količinu ulja naneti na vrhove kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs