Probajte, ništa ne gubite

4 prirodna rešenja za perut: Hitna pomoć iz kuhinje! (RECEPTI)

Osim što su mnogo jeftiniji i zdraviji od kupovnih šampona, ovi domaći preparati će vam hidrirati i učiniti kosu mekšom i lepšom
Nega
12:40h Autor:
4 prirodna rešenja za perut: Hitna pomoć iz kuhinje! (RECEPTI)
Foto: Profimedia

Perut je nešto veoma neprijatno zbog čega se mnogi ljudi stide svoje kose. Međutim, postoje lekovi koji sprečavaju pojavu peruti i koji mogu da reše ovaj problem.

Predstavljamo vam prirodne lekove protiv peruti koji su jednostavni i efikasni, a pritom su dosta jeftiniji od šampona koji su puni hemije.

Maslinovo uljeMaslinovo ulje je odlično za mnoge stvari i odličan je alat za hidrataciju i čišćenje. Ugrejte malo maslinovog ulja u mikrotalasnoj pećnici i nanesite kružnim utrljavanjem u koren kose. Nakon sat vremena, isperite šamponom.

Sok od limunaSok od limuna je jedan od najboljih prirodnih lekova za perut. Prosto iscedite jedan limun i pomešajte sa vodom, a zatim izmasirajte skalp glave limunovom korom pre nego što ga isperete rastvorom limunovog soka.

Svaki dan čistite lice jabukovim sirćetom: Fenomenalni rezultati!

Jabukovo sirćePomešajte 60 ml jabukovog sirćeta sa 60 ml vode i prespite u sprej bocu. Poprskajte svoju kosu, a naročito koren i pazite da se ne poprskate u oči. Zatim obmotajte kosu peškirom i operite je normalno nakon sat vremena.

Soda bikarbonaUtrljajte malo sode bikarbone u mokru kosu. Radite to oko nedelju dana umesto pranja kose šamponom i vaša kosa će početi da proizvodi svoje prirodno ulje. Ukoliko vam kosa postane previše suva, smanjite količinu sode bikarbone.

Najjeftinija metoda podmlađivanja: 4 frizure koje štede novac i vreme! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs