savet dana

TEŠKO ZASPITE, BUDITE SE UMORNI? Pomešajte ova 2 sastojka i stavite pod jezik pre spavanja - BIĆETE ODMORNIJI NEGO IKAD

Ova dva sastojka koje svi imamo u kući pomažu ako patite od nesanice. Potpuno su prirodni i ne štete organizmu ni na koji način.

Fitnes & Nutricija
Autor:
TEŠKO ZASPITE, BUDITE SE UMORNI? Pomešajte ova 2 sastojka i stavite pod jezik pre spavanja - BIĆETE ODMORNIJI NEGO IKAD
Foto: Shutterstock

Da li spadate u grupu ljudi koji skoro nikad ne spavaju dobro? Da li hodate okolo sa podočnjacima i jurite kao muva bez glave tokom dana, a samo razmišljate o momentu kada ćete se dočepati kreveta? Konačno, možete tome da stanete na kraj i svom telu date zasluženi odmor, a potrebni su vam samo med i so.

Uzimanje meda i soli pred spavanje će vam pomoći da uspostavite večernju rutinu koja vas priprema za san i govori vašem telu da odmor sledi. Ako to radite redovno i ako ste uporni, mozak će uskoro noću žudeti za spavanjem.

So, Morska So, Himalajska So
foto: Shutterstock

U vašu večernju rutinu uključite neku opuštajuću aktivnost i udaljite se od ekrana (koji su verovatno razlog broj 1 za vašu nesanicu) oko sat vremena pre spavanja.

Naravno, samo ovaj recept neće biti dovoljan da regulišete san. Kao što smo već pomenuli, potrebna vam je rutina i dovoljno sati sna, zato idite u krevet na vreme. To je ključno! Ukoliko duže vreme imate problem sa nesanicom, obavezno se obratite lekaru!

Recept od samo 2 sastojka će opustiti telo i pripremiti ga za sledeći dan.

Med
foto: Profimedia

Pomešajte 5 kašičica meda i 1 kašičicu ružičaste himalajske soli, promešajte i stavite u malu staklenu teglu. Svako veče stavite malo smese pod jezik i pustite da se rastvori u ustima.

Mešavina soli i meda sadrži mnoge minerale koji pomažu u spavanju. Ova moćna mešavina takođe može prouzrokovati da vaše telo proizvodi serotonin, koji će osloboditi stres i omogućiti vam da mirno spavate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs