BILA JE NAJLEPŠA ŽENA KOJA JE IZBAČENA SA IZBORA ZA MIS: Zvali su je jugoslovenska Sindi Kraford, u 62. izgleda brutalno

Proglašena je top-modelom Italije 1990, top-modelom Evrope i najfotogeničnijim licem na svetu 1992. godine

Lepi & Zdravi
16:50h Autor:
BILA JE NAJLEPŠA ŽENA KOJA JE IZBAČENA SA IZBORA ZA MIS: Zvali su je jugoslovenska Sindi Kraford, u 62. izgleda brutalno
Slovenka Bernarda Marovt, Foto: preentscreen/Instagram

Slovenka Bernarda Marovt izabrana je za Mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. godine. Bila je jedna od najlepših misica sa naših prostora. Njene golišave fotografije objavio je "Start" u kalendaru za 1982. godinu, koji je u socijalizmu zamenjivao "Playboy". Zbog Bernardinih fotografija prodan je u neverovatnih 350.000 primeraka, a upravo one su je diskreditovale na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu.

Ipak, tridesetak fotografa iz raznih delova sveta proglasili su je najfotogeničnijom devojkom na svetu. Takođe, proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je oko 2.500 evra dnevno.

U sedmoj deceniji, ona i dalje izgleda prelepo. Još radi kao model i snima reklame. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja te živi na relaciji Slovenija-Italija.

„Oduševljena sam što me se neki još sećaju kao najlepše jugoslovenske misice. Nakon svih tih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam stekla iskustva u svim područjima. Ništa se ne događa slučajno, tako da sad na sve gledam pozitivno. Danas prenosim ta iskustva mladim devojkama i dečacima, kao i ženama“, rekla je Bernarda svojevremeno za Večernji.hr.

Manekenstvo nikad nije zapostavila te i sada godinama radi punom parom. U rodnoj Sloveniji je otvorila školu manekenstva, a u Italiji ima modnu agenciju. Osim toga, već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i manekensku školu za mlade.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs