NAJLEPŠA HRVATICA IKAD ŽIVOT JE PROMENILA ZBOG ČUVENOG SPORTISTE: A on sad ratuje s bivšom, dok ga teši DECENIJU MLAĐA

Daniela Gračan je zvanično proglašena 1990. najlepšom na svetu, a Goran Ivanišević je učinio sve da je osvoji.

Celebrities
09:45h Autor:
NAJLEPŠA HRVATICA IKAD ŽIVOT JE PROMENILA ZBOG ČUVENOG SPORTISTE: A on sad ratuje s bivšom, dok ga teši DECENIJU MLAĐA
Kako je Goran Ivanišević zaveo najlepšu Hrvaticu?, Foto: Printscreen Instagram / goranivanisevicofficial

Daniela Gračan, zvanično najlepša Hrvatica ikada, je 33 godine i zvanično ponela titulu Kraljice sveta, i nakon nje to nijednog devojci nije pošlo za rukom. Naime, svojom lepotom oborila je sa nogu čitavnu planetu, međutim, i u 6. deceniji izgleda neverovatno. Iako joj je izgled doneo mnogo u životu, te je gradila veoma uspešnu manekensku karijeru u jednom trenutku napravila je veliku zaokret i posvetila se obrazovanju. Niko nije očekivao od nje da će postati profesorka na fakultetu, ali Daniela je pokazala da lepota i znanje i te kako idu zajedno!

Naime, njenom seksepilu nije mogao da odoli ni proslavljeni teniser Goran Ivanišević, koji trenutno vodi pravnu borbu sa bivšom suprugom oko imovine. Pre braka sa Tatjanom, Goran je bio u vezi sa Danielom1989. godine. Romansu sa sportistom je započela malo posle dobijanja krune, i zbog njega se preselila tada u Monte Karlo. Ispostavilo se ubrzo da nisu jedno za drugo.

Goran Ivanišević
foto: Printscreen Instagram / goranivanisevicofficial

Kada je proglašena najlepšom na sveti, imala je svega 20 godina. Istakla je da je tada bila neiskusna i nesigurna mlada devojka, bojala se javnog nastupa, a to iskustvo donelo joj je preko potrebno samopouzdanje.

- Stvarno ne patim od neke pretjerane emancipacije i volim biti - žena. Ne muškarac i žena u jednom, nego samo žena, koju se čuva, pazi - rekla je Daniela.

Posle vrtoglavog uspeha u svetu moda i manekenstva, odlučila da je školovanje stavi na prvo mesto. Danas je profesorka na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Iako ima 53 godine, mnogi bi joj dali, bar, deceniju manje. Neretko se mogu čuti komentari da je za nju vreme stalo. Sa driuge strane, priznala je da je oduvek bila nemarna po pitanju negovanja lica, dodavši kako je u mlađim danima nosila težu šminku te nije previše razmišljala o posledicama.

- Kada sam imala dvadeset godina, tada sam razmišljala o nekim drugim stvarima, a ne o tome kako treba čuvati kožu. Ono čega se često setim i zbog čega sam srećna danas je to što nisam podlegla onom trendu jakog čupanja obrva. Iako se to sada ponovno vraća u modu - priča Daniela.

Takođe, spada u grupu srećnica koje nemoraju mnogo da paze na ishrani, niti da sate provode u teretani, kako bi bile u top formi, bez viška kilograma.

- Nikada nisam imala jake treninge, jer mi se tad stvaraju bore na licu. Onda mi lice poprima oštriji i grublji izgled. Što se tiče ishrane, i tu sam kampanjac. Imam period kada bih pojela sve i organizam mi traži hranu, a onda se malo disciplinujem i pripazim šta jedem. Muž mi kaže da kod mene nema sredni, ili jedem, ili ne jedem, sredine kod mene nema. Takva sam ceo život, iako sada češće posežem za slatkišima - iskrena je misica.

Već decenijama uživa u skladnom braku sa suprugom Nenadom Gračanom, sa kojim ima tri ćerke. Najstarija Laura već je uvaršila fakultet, dok je najmlađa Alma učenica gimnazije. Ali, srednja naslenica krenula je maminim stopama, te je 2018. godine ponela titulu Kraljice Hrvatske. Ipak, odlučila je da se posveti studijama stomatologije i za sada je manekensku karijeru stavila po strani.

Kako je priznala, s kćerkama ima prijateljski odnos i često zajedno izlaze i putuju. Daniela se posvertila porodičnom životu i trudi se da privatnost sačuva od medija, te se i na gradskim dešavanjima u Hrvatskoj retko pojavljuje.

- Meni je jako drago što je moja majka i dalje tako lepa i blista i drago mi je što me uspoređuju s njom. Meni je to stvarno kompliment kad mi kažu da ličim na mamu. Rekla mije da je manekenstvo prolazno i da moram završiti fakultet. To je večno - zaključila je Ema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs