5 NAMIRNICA KOJE TOPLE MASNE NASLAGE NOĆU: Možete ih jesti BEZ GRIŽE SAVESTI kasno uveče i nećete nabaciti VIŠAK KILA

Ako idete na spavanje kasno i ogladnite u sitne sate, neka vam sledeće namirnice budu izbor, jer su odličan saveznik za održavanje vitke linije!

Lepi & Zdravi
04:37h Autor:
5 NAMIRNICA KOJE TOPLE MASNE NASLAGE NOĆU: Možete ih jesti BEZ GRIŽE SAVESTI kasno uveče i nećete nabaciti VIŠAK KILA
Koje namirnice tope masne naslage noću?, Foto: Printscreen Youtube - Natashas Kitchen

Ukoliko spadate u onu grupu osoba koja kasno leže i obično večera u sitne sate, onda je veoma važno koje proizvoda birate, jer određene namirnice vam mogu umnogome pomoći da utolite glad, a opet da ne strahujete od gojenja, pošto su odlični saveznici za topljenje masnih naslaga.

Naime, stručnjaci sa Univerziteta Florida kažu da 30 grama proteina 30 minuta pre spavanja imaju ima dobar efekat na liniju, te da ukoliko vam je potrebna kasna večera, birate sledeće namirnice:

1. Švapski sir

Domaći, sitan, „švapski“ sir ili vurda, pomalo zaboravljen, jedna je od najkvalitetnijih namirnica i među prvim namirnicama je koje su naveli kao dobre za pred spavanje jeste švapski sir. Bogat je proteinima i kalcijumom, koji je naročito važan za starije ljude.

Švapski sir, Sir
foto: Profimedia

2. Bademi i lešnici

Tačno je da su vrlo kalorični, ali nećete pojesti pun tanjir, već najviše jednu šaku. Lekari savetuju da grickate orašaste plodove što češće ako želite da očuvate fit formu. Iako su svi orašasti plodovi bogati proteinima, nutricionisti preferiraju lešnike i bademe jer sadrže obilje vitamina E, magnezijuma i selena, na kojima će vam srce biti zahvalno.

Orašasti Plodovi
foto: Shutterstock

3. Mocarela

U 100 grama ovog ukusnog sira nalazi se 6 grama proteina, 1 gram ugljenih hidrata, dosta vitamina D, a samo 100 kalorija.

Mocarela
foto: Shutterstock

4. Jaja

Iako važe za jaku hranu, naučnici sa Floride tvrde da su odlična kada se jedu pre spavanja. Sadrže puno proteina, vitamina D i drugih važnih nutrijenata.

Jaja, Doručak, Dijeta, Belanca
foto: Shutterstock

5. Tofu sir

Tofu sir nalazi se na petom i poslednjem mestu preporučenih namirnica sa "noćnog menija. Sadrži dovoljno proteina da suzbije glad, a nije mnogo kaloričan. Preporučuje se ženama u menopauzi i osobama kojima ne prijaju mlečni proizvodi

Tofu
foto: Shutterstock

– Tofu je odličan izvor proteina – zapravo, to je redak proizvod koji je potpuni izvor proteina, što znači da sadrži svih 9 aminokiselina – kažu nutricionisti. Tofu je takođe dobar izvor kalcijuma, magnezijuma, fosfora, vitamina B i gvožđa. Osim toga, sadrži mangan, bakar i cink.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs