RODITELJI VEGETERIJANCI SU IZGLADNJIVALI ANEMIČNO DETE: Svetlana i Denis su zbog sirove ishrane ćerki napravili pakao

Što se tiče veganske ishrane, takvo nešto nije zabranjeno zakonom, ali bi o tome trebalo dobro da se razmisli

Lepi & Zdravi
18:29h
RODITELJI VEGETERIJANCI SU IZGLADNJIVALI ANEMIČNO DETE: Svetlana i Denis su zbog sirove ishrane ćerki napravili pakao
Svetlana i Denis, Foto: preentscreen/Youtube

Roditelji - vegeterijanci, izgubili su dvogodišnju ćerku. Devojčica iz Rusije je umrla. Hranili su dete samo povrćem, voćem i 'živim maslinama'. Zbog nedostatka hranjivih materija, mala devojčica je razvila anemiju i druge zdravstvene probleme. Roditelji nisu potražili pomoć u bolnici, već su se bavili samolečenjem. Na kraju je devojčica preminula, prenosi Woman.ru.

Svetlana i Denis Đ. iz Krasnojarska iz Rusije su do nedavno vodili miran život. Kao roditelji više dece, odgajali su troje zajedničke dece, a Svetlana ima i dva sina iz prvog braka.

Svetlana je predavala dva kursa - održavala treninge za ples i učila ljude o veganskoj ishrani.

Takođe, porodica je sledila principe veganske ishrane: kod kuće nije bilo mesa, mleka, ribe, jaja - samo prirodni proizvodi. Deca su rođena i rasla u takvoj stvarnosti. I do proleća 2023. godine, sve je bilo mirno, dok mlađa devojčica nije oboljela. Do tog trenutka, kod deteta se već razvila anemija, a organizam nije imao snage da se izbori protiv bolesti. Lekara nisu pozvali da pregleda dete, roditelji su bili protiv odlaska u medicinske ustanove, samo su se obratili homeopatima.

Svetlana i David
foto: preentscreen/Youtube

Nakon dva dana, devojčica je preminula, a počela je istraga u vezi sa porodicom. Tek nedavno, nakon šest meseci, pokrenut je krivični postupak. Sada se postavlja pitanje o oduzimanju roditeljskih prava porodici, što izaziva revolt Denisa i Svetlane. S ovim preokretom u slučaju, oni se apsolutno ne slažu.

Pre nekoliko godina je delio da je kuvana hrana takođe velika retkost u njihovom domu. A devojčice, budući da rastu u takvim uslovima, potpuno se ne brinu zbog toga. Ali znaju i vide da je moguće hraniti se na drugačiji način.

Mnogi se pitaju: zar pedijatar nije bio obavešten o situaciji? Verovatno ne. Roditelji nisu slali decu u vrtić - to je bio njihov princip. Denis je podelio da ne vidi svrhu u tome, jer su devojčice već vrlo komunikativne i dobro se slažu sa vršnjacima.

Svetlana i David
foto: preentscreen/Youtube

Sada su pitanja obrazovanja stavljena u drugi plan. Niko ne zna kako će se trenutna situacija rešiti.

Roditelji tvrde istražiteljima da bi, da su shvatili koliko je njihova kćerka ozbiljno bolesna, odmah pozvali hitnu pomoć. Ali nije bilo nikakvih alarmantnih simptoma, osim slabosti. "Nismo shvatali, bilo je potpuno bez simptoma. Nije bilo temperature, srčani ritam je bio normalan. Da smo znali kako će biti, odmah bismo otišli u bolnicu. Da sam znao koliko je ozbiljno bolesna", zaključio je Denis.

Nedavno su supružnicima podignute optužbe po dve tačke: ostavljanje deteta u opasnom stanju po život i neizvršavanje roditeljskih dužnosti. Ostalu decu iz porodice nisu privremeno odvajali. Najgora kazna koja preti Denisu i Svetlani je tri godine zatvora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs