"12 DANA SAM JELA SAMO ZRELE BANANE I EVO KAKVU SAM PROMENU DOŽIVELA": Julija je videla nevorovatne rezultate

Julija Tarbat je sprovela mali eksperiment kako bi utvrdila kako tačno banane utiču na mršavljenje i zdravlje generalno

Lepi & Zdravi
09:34h Autor:
"12 DANA SAM JELA SAMO ZRELE BANANE I EVO KAKVU SAM PROMENU DOŽIVELA": Julija je videla nevorovatne rezultate
Banane, Foto: Profimedia

Julija Tarbat je izvela mali eksperiment s ciljem da istraži uticaj banana na gubitak težine i opšte zdravlje.

Banane su bogate vlaknima, koja imaju mnoge pozitivne efekte na zdravlje. Zbog svoje sposobnosti da produže osećaj sitosti, mogu čak doprineti i procesu mršavljenja. Julija Tarbat, stručnjakinja za ishranu, sprovela je eksperiment kako bi detaljnije istražila kako banane tačno utiču na proces mršavljenja.

Tokom eksperimenta, Julija je konzumirala koliko god banana je želela, bez dodavanja bilo čega drugog u ishrani, osim povremene dodatne količine zelene salate kao deo njenog poslednjeg obroka tokom dana. Fokusirala se na zrele banane i pazila da unese istu količinu kalorija koju bi inače unela uobičajenom ishranom.

Banane
foto: Profimedia

Pored toga, održavala je adekvatan unos vode, pijući do tri litre dnevno, i održavala je svoje uobičajene fizičke aktivnosti. Takođe je dala svom telu dovoljno vremena za odmor, jer je svesno prolazila kroz fazu detoksikacije i obnove.

Rezultati istraživanja su pokazali da banane mogu biti izuzetna podrška u procesu mršavljenja. Prosečna banana sadrži oko 90 kalorija, što je znatno manje od kalorijskog sadržaja tipične čokoladice. Osim toga, bogate su rastvorljivim vlaknima koja upijaju vodu i usporavaju proces varenja.

Julija je uspela da izgubi 3 kilograma telesne težine i da se oslobodi nakupljenih toksina. Nakon eksperimenta, osećala se energičnije i vitalnije.

Rezultati dijete

Julija se sve vreme pridržavala ovog režima ishrane koji je trajao 12 dana, osećala se sjajno i nije imala nikakvih nuspojava. Ističe da joj je koncentracija bila bolja i da je na poslu bila efektnija.

Takođe, bila je dobro raspoložena i nije imala nagle promene raspoloženja.

Dakle, reklo bi se da je ovaj dvanaestodnevni detoks bananama urodio plodom, ali ipak bi uvek trebalo da se posavetujete sa lekarom pre uvođenja bilo kakve restrikcije u ishranu.

Banana, Banane
foto: Shutterstock

Osim toga, dr Dejvid Heber istakao je da ovaj režim ishrane nije dobar jer banane ne sadrži protein, "najvažniji nutrijent koji kontroliše apetit i metabolizam".

"Ono što je najvažnije nije samo da skinete kilograme, već je važno i kakva će biti struktura tela nakon toga. Ako se izgladnjujete ili jedete samo ugljene hidrate, polovina kilaže koju izgubite će biti mišići. Svakih pola kilograma mišića koje izgubite usporavaju metabolizam za 14 kalorija dnevno. Kada izgubite oko pola kilograma mišića, vaše telo će sagorevati oko 140 kalorija dnevno manje. Tada ćete spolja delovati mršavo ali ćete imati masti unutra. Redovna fizička aktivnost i unošenje dovoljno proteina uz razno voće i povrće sa ograničenim unosom ugljenih hidrata je ključ zdravog mršavljenja", poručio je dr Heber.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs