SLAĐA JE IMALA 147 KILOGRAMA KADA JE ODLUČILA DA SMRŠA: A onda je tek počeo PAKAO "Ovo ne sme da uradi ni jedna devojka"

Iskustvo pevačice Slađane Đorđević o njenom putu ka mršavljenju je nešto što svaka žena mora da pročita

Fitnes & Nutricija
Autor:
SLAĐA JE IMALA 147 KILOGRAMA KADA JE ODLUČILA DA SMRŠA: A onda je tek počeo PAKAO "Ovo ne sme da uradi ni jedna devojka"
Slađana Đorđević, Foto: Printscreen/youtube/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Pevačica Slađana Đorđević gostujući u RTS Ordinaciji, pričala je o tome kako je uspela da reguliše težinu:

„Dok sam imala tu kilažu, bilo me je sramota da kažem koliko imam kilograma. Godine 2016. kada sam stala na vagu, imala sam 147 kilograma. Tada nisam ni bila svesna koliki problem sam imala, a u to stanje sam došla zbog nekih emocionalnih stanja i to je bilo opsesivno kompulzivno prejedanje“, navodi pevačica Slađana Đorđević i dodaje da su prošle dve godine otkako je uspela da prevaziđe želju za prejedanjem.

Nadimak Bucka dobila je kada se 2007. godine prijavila na muzičko takmičenje.

Žika i Saša su rekli, hajde da te zovemo Bucka, bolje Bucka nego da te zovu debela. Meni to tada nije smetalo, bila sam potpuno drugačija", kaže pevačica.

A onda je uspela da smrša i to znatno, a evo kako je izgledao njen put mršavljenja:

"Svaki put kada sam započinjala dijetu, vodilja mi je bila misao: "Ne želim da mi ovaj ili onaj govori da sam debela". Komentari drugih ljudi su toliko negativno uticali na mene.

U celoj toj pripremi ja sam htela brze rezultate, htela sam da smršam za 15 dana 15 kilograma.

Slađana Đorđević
foto: Printscreen/youtube/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

A onda sam prvih godinu dana pokušala da smršam sama i nikako nisam shvatala kako mi ne ide od ruke. Nisma bila svesna kako to emocionalno prejedanje može da utiče na čoveka. Kako to može da utiče na pogrešan rad tela koje se razboli zbog loših navika. I onda sam morala da vežbam ponašanje. Morala sam da naučim kako da se ponašam drugačije. Počela sam tako što sam se na primer danas 15 minuta ponašala drugačije. Svaki veliki put počinje malim korakom."

Slađa je objasnila kako je uz pomoć psihologa radila na sebi, na svojim emocijama, a onda je angažovala i lične trenere i nutricioniste.

"Kada sam izgubila 30 ili 40 kilograma napravila sam katastrofalnu grešku u svom životu. Prekinula sam program kod nutricioniste i sama sam sebe uvela u ketozu.

Nepravilnom i nestručnom ishranom sam sama sebi oštetila bubreg.

U tom trenutku sam bila nestrpljiva, htela sam da smršam brzo i samu sam sebe saplela time. Iz ove perspektive sam ljuta na samu sebe što sam sebe uvela u jedno ozbiljno stranje jer sam tim rapidnim mršavljenjem sebe toliko iscrpljivala da nisam mogla da stojim."

Sada više ne vodi toliko računa o tome, već se trudi da joj obroci budu izbalansirani i da koliko toliko vodi normalan život.

"Ja sam dugi niz godina pokušavala i pokušavala da promenim svoj fizički izgled zarad nekog spiska stvari koje sam htela da promenim u životu. A onda sam sama sebi govorila: "Ne, ne opet nisi uspela. Nisi uspela. Samo 2 kg mesečno, nisi uspela".

A onda sam se naljutila na samu sebe jer sam sve sabotirala. Tada sam jedno jutro ustala, pogledala se u ogledalo i rekla: Pa vidi kako si lepa, ti samo malo da smršaš i bićeš top! Jer, realno svi mi to kažu. Tada sam tek započela svoju borbu koja bukvalno traje i danas.

Ali, moram da apelujem na sve devojke da nikako ne praktikuju dijete koje obećavaju brze rezultate. Nemojte da rapidno mršavite, jer onda tu stradaju polni hormoni, devojke izgube cikluse i mnogo je veća šteta nego korist. Samo polako, ali sigurno.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs