PRE SPAVANJE POPIJTE OVAJ NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE: Nutricionista tvrdi da samo 1 čaša UBRZAVA METABOLIZAM I TOPI SALO

Napitak od 2 sastojka pred spavanje za mršavljenje koristi i nutricionistkinja Aleksandra Sedlarević.

Lepi & Zdravi
21:35h Autor:
PRE SPAVANJE POPIJTE OVAJ NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE: Nutricionista tvrdi da samo 1 čaša UBRZAVA METABOLIZAM I TOPI SALO
Napitak od 2 sastojka pred spavanje za mršavljenje, Foto: Shutterstock

Veoma je važno šta i kada unosimo pred spavanje u organizam, kako zbog kvaliteta sna, tako i radi čitavog tela! I dok ste u snu trošite kalorije, a uz veoma korisce savete nutricionistkinje Aleksandre Sedlarević možete taj proces pospešiti samo ako pred odlazak u krevet uzmete napitak od samo dva sastojka!

Prema rečima eksperta za zdravu ishranu, postoje namirnice koje dodatno stimulišu sagorevanje masti i kalorija, te na taj način omogućavaju i metabolizmu da funkcionište bez problema, što za rezultate ima manje kilograma na vagi.

žena spava, Spavanje
foto: Profimedia

- Pre spavanje mozemo da praktikujemo 1 isceđen limun u 300ml vode, ili da sipamo u vodu kašičicu cimeta, neki drugi citurs, ili kašičica mlevenog lana, kao i biljni čaj - kaže nutricionistkinja.

Dakle, Aleksandra preferira da pred spavanje popije đumbirovu vodu.

- Potreban vam je jedan svež koren đumbira i 1,5 litar vode. Iseckajte đumbir koji ste prethodno dobro oprali pod mlazom mlake vode. Trebaće vam 5 tanjih kolutića korena. U posudu sa vodom stavite kolutiće đumbira, pa kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga sklonite sa vatre, poklopite pa ostavite neka se ohladi - otkriva svoj recept.

Mršavljenje, Limun, Đumbir, Stomak, Merenje
foto: Shutterstock

Đumbir sadrži brojne vitamine, minerale, zdrave masti i polifenole koji deluju kao antioksidanti. Njegovu efikasnost za mršavljenje dokazuju i mnoga istraživanja - đumbir sadrži jedinjenja koja se nazivaju gingeroli i shogaoli koja su zadužena za ubrzanje metabolizma.

Ne smete zaboraviti da je tajna vitke figure u zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i svakako istrajnosti. Ukoliko se osećate tromo i bez kondicije krajnje je vreme da preduzmete konretne korake. Nemojte očekivati da će kilogrami nestati preko noći, jer nisu se tako ni nagomilali.

Čaj, Čaj od đumbira, Đumbir, Med
foto: Shutterstock

To je proces koji traje. Zdrava ishrana kombinovana sa fizičkom aktivnošću treba da postane vaš novi način života. Kada se napokon pokrenete i fizički se aktivirate, pored početne upale mišića će vam se desiti da osetite nedostatak energije i želju da odustanete. Tada se setite zašto ste uopšte odlučili da promenite način života i obećajte sebi da ćete biti istrajni u tome. A đumbirova voda može biti još jedan od zdravih i prirodnih pomagača da skinete neželjene kilograme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs