NAJMODERNIJA ARAPSKA PRINCEZA: Od njenog načina oblačenja zastaje dah, dok je njen narod smatra VULGARNOM

Dina je udata žena i majka troje dece, ali pre svega ona je poslovna žena koja je izgradila carstvo zahvaljujući ljubavi prema modi

Galerije
14:28h Autor:
1 / 15 Foto: Profimedia

Dina Abdulaziz Al Sud je princeza Saudijske Arabije koja ne nosi burku ni hidžab. Ona je moderna princeza koja nosi kratku kosu i još kraću suknju, iako je udata i ima decu. Njen narod je smatra vulgarnom jer je odlučila da neguje evropski stil oblačenja.

Dina poseduje ekskluzivni butik D'NA, u kojem mogu da pazare samo odabrani ljudi. Na modnim revijama ona zauzima počasno mesto, jer svi znaju da princeza Dina ima besprekoran ukus za modu.

Udata je za princa Saudijske Arabije Abdulaziza bin Nasera bin Abdulaziza al Sauda, a par ima troje dece: ćerku i sinove bliznace.

Ona je još kao dete pratila svog oca na putovanjima između zemalja Bliskog istoka i Sjedinjenih Država, a kasnije je i studirala na nekoliko američkih univerziteta.

Hidžab je odbila, a za razliku od drugih supruga monarha i prinčeva, ona je i uspešna poslovna žena i zaista uticajna figura u svetu mode. Dve uzastopne godine Njeno Visočanstvo se nalazi na uticajnoj listi BoF 500 (lista od 500 ljudi koji definišu vektor globalne modne industrije, prema The Business of Fashion).

Dina je među prvima razbila stereotip da arapske dame, sa viškom finansijskih sredstava, pate od nedostatka dobrog ukusa.

- Žene u Saudijskoj Arabiji još od kasnih šezdesetih vode računa o modi i kupuju jedinstvene modne komade. Ne pričaju o tome, ne pokazuju drugima, ne fotografišu se jer se to smatra vulgarnim - rekla je jednom prilikom.

Takođe, ljubav prema modi odvela ju je sve do pozicije urednice arapskog "Vogue", ali je poziciju napustila samo dve godine kasnije, jer "nije želela da pravi kompromise sa izdavačem koji nije razumeo njene ideje".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs