JEDNA OD NAJBOGATIJIH ŽENA NA SVETU PROMENILA JE VERU DA BI SE UDALA U SAUDIJSKU ARABIJU: Tu i tada počinje njen PAKAO

Bogatašica ili najveća kupoholičarka na svetu Muna Ajub danas ima 66 godina, razvod od Nasera Al- Rašida, petoro dece i kuću na selu u kojoj "spavaju" njene haljine čuvane za naredni vek

Moda
13:14h Autor:
JEDNA OD NAJBOGATIJIH ŽENA NA SVETU PROMENILA JE VERU DA BI SE UDALA U SAUDIJSKU ARABIJU: Tu i tada počinje njen PAKAO
Foto: Estelle Carlier / Starface / Profimedia

Priča o Muni Ajub za neke je bajka, a za druge početak velike horor priče. Rođena u hrišćanskoj porodici, Muna je imala samo 20 godina kada je prešla u Islam kako bi se po svim pravilima udala za Nasera Al Rašida, savetnika tadašnjeg kralja Saudijske Arabije.

Bila je tada samo konobarica koja je upoznala 20 godina starijeg milionera.

Muna je bila okovana u zlatu, draguljima i neverovatnom bogatstvu, ali život u Saudijskoj Arabiji za nju je bio pakao.

Sve je laž, govorila je Muna, tvrdeći da muškarci žive suprotno veri, da noći provode u javnim kućama, piju i kockaju se, dok su njihove žene umotane u duge crne haljine i šofere koriste za brzi seks.

Ali ako ih uhvate, kazna za preljubu je smrt. Muškarci ne podležu ovoj kazni, jer se veruje da oni "ne varaju svoje žene".

Muna Ajub
foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Depresiju uslovljenu lošim brakom, Muna je lečila kupovinom. I možete zamisliti obim njene depresije kad je kupovala unikatne haljine vrhunskih dizajnera za koje je napravila kuću u jednom selu u Francuskoj gde svoje dragocene predmete čuva.

U toj kući nema prašine, vlage, buđi, haljine su savršeno sačuvane u sterilnom okruženju jer Muna ima želju da ih sačuva za sledeći vek, kada će ih nositi neka bogata žena.

"Tamo mogu spokojno da spavaju zauvek," rekla je Muna.

Muna poseduje preko 1600 dizajnerskih unikatnih komada, a svaka haljina košta između 50.000 i 290.000 evra.

Ona nikad ne nosi istu haljinu dva puta.

Nakon dugih 18 godina braka, Mona je uspela da se razvede i stekne neverovatno bogatstvo ulažući u nekretnine i akcije.

Istinu o svom braku objavila je u knjizi Istina: Autobiografija, koja je odmah postala bestseler.

Uprkos svim njenim milionima, Muna nema vremena za ručak, pa često u torbi nosi sendvič od jaja koji jede kada baš ogladni. Iako ima bogatstvo, često kupuje kafu od 60 centi na obližnjem kafomatu, a kada krene u kupovinu ili lov na nove modele haljina, ona obuče obične farmerke.

Jednom prilikom kada se njen brod nasukao na stene, kapetan je Munu smestio na čamac za spasavanje, a ona je za tu priliku obukla haljinu Žan Pol Gotjea dok je u rukama nosila Luis Viton torbu punu dragulja u vrednosti od 9,6 miliona dolara. Kada se prevrnuo čamac za spasavanje, Muna je sa sebe brzo skinula haljinu i gola doplivala do torbe da je spase.

"Moda je moja umetnost," kaže Muna kojoj se dive sve kupoholičarke sveta.

Muna Ajub
foto: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs