Biografija

Džulijan Mur, žena koja se bori za sebe: Ne verujem u Boga, verujem u dobru psihoterapiju! (FOTO)

Sve što je u životu stekla, postigla je sama. I sreću je stvorila, a evo i kako!

Galerije
Autor:
1 / 12 Foto: Profimedia

Džulijan Mur ima 58 godina. Do sada je osvojila skoro sve nagrade koje jedan holivudska glumica može da osvoji. Iz uloge u ulogu prelazi bez muke, a do sada nas ni jednom nije izneverila svojim modnim izborom na crvenom tepihu.

Međutim, Džulijan nije sve u životu stekla lako. U ranim tridesetim se osećala izgubljeno. Njena karijera je napredovala, ali privatni život je bio u krizi.

"Bila sam usamljena," priznaje ona. " Ne mislim da sam bila srećna. Nisam imala lični život kakav sam želela. Dvadesete sam provela žudeći za karijerom, a u stvari sam htela porodicu."

Ne znajući šta da radi, Džulijan se okrenula terapiji. "Tada sam shvatila da je moj privatni život važniji od karijere. Ako želite da nađete partnera i udate se, rodite decu, ne smete da čekate - morate da delujete. To vam je isto kao i karijera. Ako hoćete da napredujete u karijeri, morate vredno da radite i da se trudite."

Prvi brak je psihički uništio, samu sebe kaznila jer je silovana: Džoan Kolins (86) nikad nije odustala od ljubavi!

Kada je shvatila ovu činjenicu, Džulijan je govorila da ne veruje u Boga već u dobru psihoterapiju! Kada je na terapiji "otkrila sebe", sve u životu joj je krenulo na bolje. U braku je već 19 godina, a ima i dvoje dece.

Jedna je od najtraženijih glumica u Holivudu i ima takvu mogućnost da bira u kojim ulogama će se pojavljivati.

Važi za pravu modnu ikonu, pa se za nju kaže da do sada ni jednom nije napravila modni promašaj na crvenom tepihu.

"Verujem da sam imala sreće u životu. Ali isto tako verujem da sam sama zaslužna za sreću koju imam. Sama sam kreirala svoj život," tvrdi Džulijan.

Ema Tompson (60): Redak primerak žene bez kompleksa! (FOTO)

Kada ne snima, njen život u Njujorku je sasvim običan. Ustaje u 6.30h, radi jogu tri puta nedeljno i mnogo čita. I sama je pisac. 2007. godine je izdala knjigu za decu koja je dobro prošla kod kritike i kod publike.

Da bi snimila film "I dalje Alis" (za koji je dobila Oskara), Džulijan se ozbiljno pripremala. Išla je redovno u udruženje za obolele od Alchajmera, čak se i sama podvrgla testiranju kako bi otkrila da li njen mozak funkcioniše "kako treba", nakon niza testova doktori su joj saopštili da su njeni rezultati normalni.

Pirs Brosnan: Čovek kojeg je život žestoko namučio!

"Rekli su mi da su moji rezultati normalni. Svi bismo voleli da čujemo kako smo briljantni, ali medicinski svet ne radi tako. Ti si ili normalan ili nisi!"

Ovo su zanimljivosti o Džulijan Mur:

1. Rođena je kao Džuli En Smit, 3. decembra 1960. godine. Promenila je svoje ime u Džulijan Mur i oko njega izgradila svoju slavu.

2. Za ulogu u filmu "I dalje Alis" dobila je Oskara, Zlatni Globus i BAFTA nagradu. Da bi se pripremila za ulogu, Džulijan je blisko sarađivala sa obolelim od Alchajmera.

3. Pre osvajanja Oskara, Džulijan je bila nominovana za ovu prestižnu nagradu još 4 puta. Za Zlatni Globus bila je nominovana 7 puta.

4. Kao dete želela je da bude doktor kada odraste, ali kada je odrasla gluma je prevagnula pa je postala glumica.

40 godina ljubavi: Kada joj je bilo najteže, on je stao uz nju! (FOTO)

5. Prvu pravu ulogu i slavu u Holivudu stekla je tek sa trideset godina.

6. Džulijan Mur ulogu bira samo kada pročita scenario i kada joj se isti dopadne. Ona je jedna od malobrojnih glumica koja je odbila nekoliko uloga jer joj nisu dostavili ceo scenario.

7. Džulijan se udavala dva puta. Jednom 1986. godine, a razvela se 1995. godine. A drugi put se udala 2003. godine za Barta Frejndluha i još uvek su u braku. Par imaju dvoje dece: sina i kćerku.

Njeno pravo ime je Jelena: Nemam majčinski instinkt i ne verujem u Boga! (FOTO)

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs