Legla bakterija

Stalno ih diramo, a nikad ne čistimo: 3 strašna izvora zaraze u svakoj kući!

Da li ste nekad u životu očistili zvono na vratima?
Enterijer
03:38h Autor:
Stalno ih diramo, a nikad ne čistimo: 3 strašna izvora zaraze u svakoj kući!
Foto: Profimedia

Svi znamo šta je u svakoj kući leglo bakterija - na prvom mestu je kupatilo, na čelu sa wc šoljom, zatim sudopera, a zna se i da je mobilni telefon veliki izvor zaraze.

Ali, tu su i ona mesta koja baš svakog dana diramo i to od nekoliko, do nekoliko desetina puta. Ono što je najgore jesto to što ih baš nikad ne čistimo, jer se, realno, toga nikad ne bismo setili!

1. KljučeviSvako od nas ima bar jedan set ključeva koji koristi svaki dan. Odlažemo ih na sto, zid, automobil, klupu i uzimamo u ruke nekoliko puta dnevno, a nikada i ne pomišljamo o njihovom pranju i dezinfikovanju. Upravo su ključevi jedan od najprljavijih predmeta u kući i zato ih nikako ne bi trebalo odlagati na mesta na kojima se nalazi hrana.

Razmislite samo o ključu od automobila - njega ste bar jednom uzeli u ruke nakon što ste sipali gorivo na pumpi pištoljem koji je jedan od najprljavijih predmeta na celom svetu.

Jabukovo sirće pomešajte sa 2 sastojka: Prašina se više neće skupljati u kući! (RECEPT)

2. Prekidači za svetloPrekidači za svetlo prepuni su bakterija koje prenosite dlanovima, jer ih dodirujete i čistim, i jako prljavim rukama. Prva stvar kada ulazite u kuću jeste pritisak prekidača, i to pre pranja ruku. Upravo zbog toga važno je da ga često prebrišete nekim sredstvom protiv bakterija.

3. Zvono na vratima

Možda je vaš nivo higijene visok, ali to ne znači da iste navike imaju i ljudi oko vas. I dok se trudite da vaš dom bude čist, postoje mesta koja ne možete da kontrolišete, a jedno od njih je i zvono na ulaznim vratima. Dodiruju ga poznati i nepoznati, i to uvek pre pranja ruku, koje su ko zna šta pre toga dodirivale. Slično prolazi i kvaka na ulaznim vratima, zato ih prebrišite antibakterijskim sredstvom kad god se setite.

Napustile sjajne karijere da bi bile domaćice: Odbrusile svima koji misle da su lenje i dosadne!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs