Najprljaviji predmet

Uništite leglo bakterija na mobilnom telefonu: Moćni čistač od dva sastojka (RECEPT)

Tečnost ne smete da prskate direktno na telefon, jer i najmanja količina vlage može da ošteti mikrofon, zvučnik i bateriju
Enterijer
12:12h Autor:
Uništite leglo bakterija na mobilnom telefonu: Moćni čistač od dva sastojka (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Mobilni telefon je jedan od najprljavijih predmeta koji svakodnevno dodirujemo. Ekran, na koji naslanjamo lice i koji stalno dodirujemo prljavim rukama, leglo je bakterija i virusa koji izazivaju razne zdravstvene tegobe.

Ali, postoji sredstvo za čišćenje mobilnog telefona koji možete da napravite sami, a koje uklanja čak 100 odsto bakterija!

Sastojci:Destilovana voda i izopropil alkohol (70%). Pored toga, biće vam potrebna i bočica sa raspršivačem i krpica za čišćenje naočara.

Napunite bočicu do polovine destilovanom vodom i dodajte još toliko alkohola. Bočicu sa raspršivačem zatvorite i dobro promućkajte, i tečnost je spremna za upotrebu!

Krpicu nakvasite sa malo tečnosti, ali iz daleka, kako krpica ne bi postala mokra, već samo vlažna. Njom temeljito prebrišite zadnju stranu telefona. Ponovo naprskajte malo tečnosti na krpicu i ponovite postupak na prednjoj strani mobilnog.

Čudesni rastvor protiv svih vrsta fleka: Svaka domaćica mora da zna! (RECEPT)

Dodatni saveti:

- Izopropil alkohol možete kupiti u apotekama.

- Za čišćenje mobilnog nikako nemojte koristiti čist alkohol, jer je previše agresivan i može da ošteti ekran i plastično kućište.

- Tečnost ne smete da prskate direktno na telefon, jer i najmanja količina vlage može da ošteti mikrofon, zvučnik i bateriju.

- Bočicu i krpicu možete da stavite u torbu i upotrebite kad god poželite.

- Mobilni je najbolje čistiti ovom tečnošću bar jednom nedeljno.

Svi ga držimo u kući, a ubija nas na spavanju: Evo zašto imate glavobolje i nesanicu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs