iskreno

Anđelina Džoli posle burnog razvoda shvatila šta je navažnije: Vaša deca ni ne žele da budete savršeni!

U novom izdanju priloga o roditeljstvu magazina Tajm, glumica Anđelina Džoli govorila je i svom iskustvu s decom. Brižna majka šestoro dece otkrila je da se dugo trudila da bude savršen roditelj, a laknulo joj je tek kada je shvatila da to jednostavno nije moguće

Vip roditelji
12:20h Autor:
Anđelina Džoli posle burnog razvoda shvatila šta je navažnije: Vaša deca ni ne žele da budete savršeni!
Anđelina Džoli sa decom, Foto: Profimedia

Anđelina Džoli sa svojim sada već bivšim suprugom Bredom Pitom deli šestoro dece, 18-godišnjeg Madoksa, 16- godišnjeg Paksa, 15-godišnju Zaharu, 13-godišnju Šajlo te 11-godišnje blizance Noksa i Vivijen.

Već godinama zgodna glumica uspešno balansira između brojnih roditeljskih obaveza koje zahtevaju njeni brojni naslednici ali i glumačka karijera u Holivudu.

Sada je 44-godišnja Džoli, koja je poslednje četiri godine u sudskom procesu oko starateljstva s bivšim suprugom, progovorila o roditeljskoj ulozi. Za prilog magazina Tajm koji se bavi roditeljskim temama, Džoli je govorila o svemu što je zaključila u jeku pandemije korona

virusom.

'U ovom trenutku pandemije, moje su misli uz sve roditelje, majke i očeve koji su kod kuće sa svojom decom. Nadam se da svi uspevaju da ostanu pozitivni, smireni i da sve rade s mnogo ljubavi. Jedna stvar koja je meni pomogla je spoznaja da nije moguće biti savršen roditelj', poručila je pa dodala:

"Ono što je najzanimljivije, je činjenica da vaša deca ni ne žele da budete savršeni. Jedino što od vas žele je iskrenost. Najbitnije je da ne prestanete da se trudite. Što vim date više prostora da zablistaju tamo gde ste vi slabi, to će ih učiniti snažnijim ljudima'.

Objasnila je da deca žude da pomognu svojim roditeljima i da ih u tome ne treba sputavati. "Na kraju je zapravo najbitniji taj tim koji stvorite. Na neki način deca odgajaju i nas, rastemo zajedno s njima."

Zgodna glumica prisetila se svog prvog majčinskog iskustva, kada je davne 2002. usvojila dečaka Madoksa iz Kambodže. "Sećam se dana kada sam odlučila da želim da postanem roditelj. Nije bilo teško svu ljubav usmeriti prema tom malenom biću i posvetiti se nečem što je mnogo bitnije od mog života", rekla je. Zaključila je kako je najteže bilo shvatiti da je od sada odgovorna za jedno živo biće i da se do kraja života treba truditi pružiti mu sve potrebno.

"Sve svoje snove od tada sam stavila po strani. Deca su postala moj centar. Bila je to jedna nova veština koju je trebalo savladati."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs