odrastanje i uspeh

Važna lekcija Viktorije Bekam: Ako sam ja mogla da uspem, možete i vi! (FOTO)

Viktorija Bekam danas će u društvu svoje porodice proslaviti 44. rođendan. Kada se pre desetak godina upustila u veliku transformaciju svog imidža i karijere i započela stvaranje svog modnog brenda, retki su je ozbiljno shvatali

Vip priča
Autor:
Važna lekcija Viktorije Bekam: Ako sam ja mogla da uspem, možete i vi! (FOTO)
Viktorija Bekam, Foto: Profimedia

Za sebe je želela nešto više i bolje, bez obzira na to što gotovo niko nije verovao u nju. Morala sam da pronađem sebe i svoje samopouzdanje u tom trenutku, priznala je nedavno.

U jesen 2008. godine, nakon uspešnog pokretanja svog modnog brenda, na Njujorškoj nedelji mode predstavila je prvu kolekciju haljina.

Ni skupi preparati niti botoks: Viktorija Bekam podelila sa ženama tajnu svoje zategnute kože! (FOTO)

foto: Profimedia

Na opšte iznenađenje mnogih, njene kreacije naišle su na odobravanje kritičara koji su pohvalili nosivost predstavljenih haljina, krojeve koji laskaju ženskom telu i neutralnu paletu boja.

Usledila je i promena imidža. Izvadila je implante pa se iz oskudne odeće vratila se elegantnim odevnim komadima. Sve je na meni prirodno, osim noktiju, male pomoći kod frizure i malo lažnog tena iz Sen-Tropea. Nema više ni torpedo bazuka. Otišle su, našalila se u intervjuu za Vog.

Viktorija Bekam: 7 stilskih ideja poznate modne dizajnerke za predstojeću sezonu!

1 / 4 Foto: Profimedia

Sa svakom novom kolekcijom stekla je nove poštovatelje pa se u samo deset godina uspela pretvoriti u cenjenu dizajnerku. U sklopu svog brenda VB razvila je pet različitih modnih linija, a sada se sprema pokoriti i beauty industriju. Nakon uspešne saradnje s "Estée Lauder", lansiraće svoju kolekciju kozmetike za negu lica i novi parfem.

Njen uspeh nagrađen je važnim priznanjem 2017. godine – Bakingemska palata dodelila joj je kraljevski orden za doprinos modi i humanitarnom radu. Bio je to velik trenutak za ženu koja je nekad davno bila samo sramežljiva devojčica s velikim snovima koja se nije uklapala u svoje društvo.

Savršen detalj: Viktorija Bekam otkrila savršene cipele za izlaske! (FOTO)

foto: Profimedia

Bila sam ambiciozna, poštovala profesore i radila. Nakon škole išla sam na časove plesa, pevanja i glume. U isto vreme ostali su se skrivali okolo kako bi mogli da puše. Pravili su se da su kul, a ja nisam bila poput njih. Srednja škola je bila pravi pakao. Deca su vadila svašta iz lokvi na putu i gađala me. Ja sam samo stajala, sama. Nisam imala prijatelja. Gurali su me, govorili da će me istući. Maltretirali su me psihički i fizički. Zbog svega toga kasnije sam postala jaka. Uvek sam bila borac, rekla je u jednom intervjuu.

Umetnost i moda: Viktorija Bekam se vešto poigrala sa dezenom! (FOTO)

foto: Profimedia

Viktorija je pravi dokaz da je talenat samo mali deo uspeha. Veći i znatno važniji jeste trud koji ulažemo da bismo ostvarili svoje ciljeve.

Nikada nisam bila prirodni talenat ni za šta. Kasnije sam uspela zato što sam verovala da mnogo toga možeš postići ako vredno radiš. Nikada mi ništa nije došlo samo od sebe. Nikada nisam bila najpametnija, najbolja ni u čemu. Zato svojoj deci uvek govorimo da moraju da budu vredni, da verovuju u sebe i tada će moći da postanu ono što žele. Radite, budite fokusirani, zahvalni i stvarno zapnite. Govorili su mi da nisam sposobna za puno toga, ali ako sam ja mogla da uspem, možete i vi, zaključila je dizajnerka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs