Iskreno potresena

Melanija Tramp grlila i tešila uplakanu majku: Tragedija je dirnula pravo u srce (FOTO)

Hvala vam što imate snage da se borite u sred svoje najveće tuge, rekla je prva dama skrhanoj majci

Vip priča
14:11h Autor:
Melanija Tramp grlila i tešila uplakanu majku: Tragedija je dirnula pravo u srce (FOTO)
Foto: Reuters / Jonathan Ernst

Prva dama Amerike Melanija Tramp juče je otvorila Samit protiv opioida u Beloj kući, i to pročitavši pismo ožalošćene majke Beti Henderson, koja je izgubila sina zbog predoziranja drogom.

Henderson je napisala pismo Melaniji mesec dana nakon što je njen sin Bili preminuo, u kojem ju je molila da započne borbu protiv narkomanije, koja, prema njenim rečima, dobija epidemijske razmere.

"Nijedna majka nikada ne treba da bude pozvana da identifikuje telo svog deteta. Sigurna sam da vi, kao majka, razumete dubinu mog očaja koji sam iskusila tog dana. Molim vas da mi pomognete da spasemo te izgubljene duše pre nego što ih droga odvede sa ovog sveta", deo je pisma koje je Beti uputila Melaniji.

Kad je on umro, Sonja Savić je omrzla Beograd: Tragedija koja se i danas pamti

foto: Reuters / Jonathan Ernst

Prva dama ju je odmah nakon čitanja pisma pozvala na binu i istakla da ju je ovo pismo lično dirnulo, kao i sve koji su prisustvovali njegovom čitanju.

"Hvala vam što imate snage da se borite u sred svoje najveće tuge", rekla je Melanija Beti Henderson i zagrlila je. Melanija se obratila oko 200 ljudi koji su bili prisutni i otvorila diskusiju o mogućim načinima suzbijanja epidemije narkomanije.

"Nažalost, ona nije jedina koja je izgubila dete na ovaj način, i moramo to da promenimo", istakla je prva dama Amerike.

Droga i alkohol ga uništili: Slavni pevač na rubu propasti!

foto: Reuters / Jonathan Ernst

Samit protiv opioida je serija panela porodice Tramp posvećena borbi protiv zloupotrebe lekova i ilegalnih supstanci, poput heroina i fentanila. Kao prva dama, Melanija je ranije posetila ustanove u kojima borave majke sa decom zavisnicima i zakazala sastanke na kojima će se diskutovati o načinima na koje različite grupe mogu da pomognu u lečenju zavisnosti.

"Cilj svih nas jeste da pomognemo svima koji su se suočili sa zavisnošću do droge. Za mene to znači fokusiranje prvenstveno na mlade majke i decu, što sam često viđala tokom svojih putovanja", rekla je gospođa Tramp.

(Stil.kurir.rs)

Piće koje na mozak deluje kako kokain: Najgora kombinacija!

foto: EPA / Jim Lo Scalzo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs