kult slavnih

Sekta je kriva što Nikol Kidman ne viđa svoju decu: Moja deca su sajentolozi i ja to poštujem! (FOTO)

Nakon što Nikol Kidman na dodeli Zlatnih globusa u nedelju po ko zna koji put nije spomenula decu koju je usvojila sa Tom Kruzom, na društvenim mrežama povela se rasprava o razlozima zbog kojih glumica ignoriše postojanje Isabele (25) i Konora (22).

Vip priča
Autor:
Sekta je kriva što Nikol Kidman ne viđa svoju decu: Moja deca su sajentolozi i ja to poštujem! (FOTO)
Nikol Kidman, Foto: Profimedia

Naime, glumica je na pozornici odala počast samo svojoj mlađoj deci, ćerkama Sandej Rouz i Fejt Margaret koje je dobila u braku sa suprugom i muzičarem Kitom Urbanom. Nikol je isto učinila i u prethodnim obraćanjima publici, a kao razlog tome, Dejli Mejl navodi dokumentarac "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" u kojem se ističe kako je upravo sajentologija - koju nazivaju i kultom poznatih, kriva za razdor između holivudske glumice i njene dece.

Sajentološka pravila kojih su se pridržavale sve njegove žene: Jedna stvar je nepodnošljiva! (FOTO)

foto: Profimedia

I dok je spomenuta crkva ove navode demantovala, Nikol je izabrala da ne priča o sajentologiji.

Glumica se ovoj religiji priključila kad je bila u braku s Tom Kruzom koji je veliki zagovornik ovog pokreta, ali Kidman je iz kulta izašla nakon što se rastala od glumca. Uprkos tome, njihova deca Isabela i Konor su sajentologiji ostali i dalje privrženi, u sekti su odgojeni, a sa majkom navodno ne pričaju godinama.

- Moja deca su sajentolozi i ja to poštujem - samo je kratko jednom prilikom izjavila Nikol.

Dodeljeni Zlatni globusi: Ovo su dobitnici! (VIDEO)

foto: Profimedia

Lea Remini pak, glumica i bivša pripadnica sajentologije, u svojoj knjizi naslova "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology" piše da Nikol nakon izlaska iz sekte podvrgnuta programu naziva "Suppresive Person" koji označava postupak u kojem su nekadašnji sajentolozi odsečeni od porodice.

Serija Nevine laži dobija još jednu sezonu: Nikol Kidman i Riz Viterspun ponovo u igri! (VIDEO)

foto: AP / Greg Allen

Sajentološka crkva je i ovo demantovala, ali činjenica je da Nikol sa svojom usvojenom decom ne komunicira, pa tako nije bila ni na Isabelinom venčanju 2015. godine. Glumica sa sinom i ćerkom nije fotografisana više od 11 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs