ljubavna priča

Voleli su se i na sceni i van nje: Porodična tragedija je ugasila njihovu ljubav! (VIDEO)

Ljubav se dogodila krajem šezdesetih na snimanju filma "Nel sole", a od 1969. do 1974. godine, objavili su tri albuma i postali najvoljeniji duo popularne muzike u 20. veku

Vip priča
09:16h Autor:
Voleli su se i na sceni i van nje: Porodična tragedija je ugasila njihovu ljubav! (VIDEO)
Al Bano Karizi i Romina, Foto: Profimedia

Kada je na snimanju filma "Nel sole" 1967. godine, upoznao Rominu, prelepu ćerku holivudskog glumca Tajrona Pauera, Al Bano Karizi je bio već popularni umetnik širom rodne Italije. Imao je nekoliko zapaženih numera i uloga u poznatim ostvarenjima italijanske kinematografije.

Karizi je već na samom početku svoje karijere postao jedan od najpoželjnijih muškaraca Italije. Uprkos ne tako zvučnom pedigreu, nije mu bilo teško da zavede osam godina mlađu, prelepu brinetu iz dobrostojeće američke porodice.

Serž i Džejn Birkin: Divlja i neobuzdana ljubav o kojoj se i danas priča! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Partneri i u životu i na sceni

Samo tri godine posle prvog susreta mladi par se venčao. Paralelno sa njihovom ljubavlju, cvetala je muzička karijera jednog od najpopularnijih tandema u 20. veku.

Vrtoglavi uspon je započeo sa singlom "Storia di due innamorati" , koji je odmah zauzeo vrh top listi radijskih i TV stanica širom Italije.

Godine 1976. Al Bano i Romina Pauer su predstavljali Italiju na izboru za Pesmu Evrovizije sa numerom "We'll Live It All Again" zauzevši sedmo mesto.

Mnogo više uspeha imali su na prestižnom Sanremu, gde su 1982. godine sa pesmom "Felicità" zauzeli drugo mesto. Ova numera je postala planetarni hit, a broj prodatih kopija dostigao je neverovatnih 6 miliona.

Nesvakidašnja životna priča Ajris Apfel (96): Više je više, a manje je dosadno! (FOTO)

Iste godine su izdali album "Che angelo sei" , sa predivnom numerom "Tu, soltanto tu" , koja će ih i definitivno proslaviti širom Evrope.

Ljubavna priča kraljice Elizabete i princa Filipa: Upoznala ga sa samo 13 godina! (FOTO)

Već 1984. godine pokorili su Sanremo sa pesmom "Ci sarà" , a usledilo je još jedno učešće na Evrosongu sa identičnim plasmanom kao i prethodni put.

Srpska Džejn Ostin: Bila je ispred svog vremena, a ostala sama i zaboravljena! (FOTO)

Profesionalni uspeh je pratila porodična idila. Al Bano i Romina su dobili četvoro dece - tri ćerke i jednog sina.

Tragedija nesagledivih razmera

Ipak, 1999. godine najslavniji par na muzičkoj sceni Evrope se definitivno razišao. Neslavnom kraju je doprinela porodična tragedija koja se samo pet godina ranije dogodila u SAD.

Njihova ćerka Ilenija Marija, nestala je tokom studijskog putovanja. Poslednji put je viđena u Nju Orleansu početkom 1994. godine. Usledili su meseci intenzivne potrage, koja i pored ogromnih napora policije, vlasti, roditelja, rođaka i prijatelja nije dala nikakvog rezultata.

Postojale su indicije da je Ilenija izvršila samubistvo skokom u reku Misisipi, ali njeno telo nikada nije pronađeno. Pojedini izvori su tvrdili da je bila žrtva serijskog ubice Kita Džespersona. Ipak, DNK nalazi su odbacili ovu sumnju.

Romina se godinama nije mirila sa ćerkinom smrti, govoreći da oseća kako je Ilenija živa. Ipak, na zahtev Al Bana Karizija, Ilenija Marija Karizi je 2013. godine proglašena mrtvom.

Nakon svih ovih godina...

Godine koje su usledile posle razvoda, Romina Pauer je provodila u SAD, vraćajući se u Evropu s vremena na vreme. U javnim istupima je čak i optuživala supruga za nasilničko ponašanje. Ove navode su često negirala njihova deca, pravdajući ih kao posledicu velike patnje za nestalom Ilenijom.

Godina 2013. je donela neočekivani obrt. Al Bano i Romina su najpre izgladili svoj odnos, a potom oživeli blistavu karijeru.

I danas nastupaju zajedno širom sveta, na oduševljenje porodice i stotina hiljada zaljubljenika u njihovo stvaralaštvo.

Najtragičnija ljubavna priča Sergeja i Isidore: Nisu mogli ni zajedno, ni jedno bez drugog! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs