Celog života žudela za ljubavlju

Odrastala usamljena, govorili joj da je tupava: Predosećaj odredio život princeze Dajane! (FOTO)

Uprkos tužnom detinjstvu i neobičnim tinejdžerskim godinama koje je, objasnila je Dajana, provela u samoći ispred televizora, oduvek je znala da je "stvorena za nešto više"
Vip priča
21:10h Autor:
Odrastala usamljena, govorili joj da je tupava: Predosećaj odredio život princeze Dajane! (FOTO)
Foto: Profimedia

Iako su je mnogi nazivali "princezom iz naroda", pokojna Dajana Spenser rođena je u aristokratskoj porodici. Bila je loša učenica i povučena devojčica nesrećnog detinjstva, ali je oduvek, kažu prijatelji, imala osećaj da će njena sudbina biti posebna i drugačija.

"Nikad u životu roditelji mi nisu rekli da me vole ili me čvrsto zagrlili. Eventualno bih dobila poljubac u obraz", rekla je Dajana koja je zbog toga celog života žudela za ljubavlju.

Jak osećaj sudbine

Uprkos "zlatnom poreklu", Dajana je odrastala u domu bez mnogo ljubavi s roditeljima čiji brak od početka nije funkcionisao. Njena majka Frensis je supruga Džona ostavila zbog drugog muškarca, što je 6-godišnju Dajanu toliko šokiralo da je neko vreme prestala da priča i jede, samo je sedela na kućnom pragu i čekala majku.

Otac je u procesu razvoda dobio starateljstvo nad četvoro dece, a kad je Dajani bilo 13 godina, oženio je Rejn, baronicu od Dartmuta. Deca su je prezirala, a za svadbu su saznali iz novina. Dve starije sestre, Sara i Džejn, i mlađi brat Čarls nagovorili su Dajanu da u njihovo i svoje ime ocu "očita bukvicu".

Dajana je ušla u prostoriju, oca udarila posred lica i rekla: "Mi Rejn preziremo, da nam više nikad nisi tako nešto uradio". Uprkos tužnom detinjstvu i neobičnim tinejdžerskim godinama koje je, objasnila je Dajana, provela u samoći ispred televizora, oduvek je znala da je "stvorena za nešto više".

"Znala sam da nešto veliko dolazi u mom smeru. Nisam znala hoće li doći za mesec dana ili godinu, ali imala sam taj jaki osećaj da sam stvorena za nešto veliko. Bio je to osećaj sudbine", tvrdila je Dajana.

Kao devojčica nije bila odličan đak, a u kasnijim intervjuima je priznala da su joj kao detetu često govorili da je "tupava" i kako je bolje da se osloni na izgled. U školi je pokazivala sklonosti ka muzici i sportovima, poput gimnastike i plivanja. U jednom trenutku je upisala i koledž u Švajcarskoj, ali se ubrzo vratila i počela da radi kao dadilja u Londonu. Sve je počelo da se menja kad je upoznala princa Čarlsa.

Skandal neviđenih razmera: Isplivali tajni snimci princeze Dajane o seksu sa Čarlsom! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

30 generacija plave krvi

Bio je 19 godina stariji i zabavljao se s njenom sestrom Sarom, ali je ubrzo počeo da zavodi 19-godišnju Dajanu. Čarls i Dajana viđali su se na neformalnim druženjima. On je nakon njene sestre imao niz devojaka, ali bi u Dajaninom društvu uvek na nju obraćao pažnju.

Budućoj princezi to je, rekla je jednom, jako laskalo i podiglo samopouzdanje s kojim je uvek imala problema. Mnogi kažu da je Dajana u sebi imala više "britanske plave krvi" od samog princa Čarlsa čija je porodica Vindsor zapravo "rukavac" nemačke kraljevske loze Saks-Koburg i Gota te koja je smrću kraljice Viktorije nasledila dinastiju Hanover.

Njena majka Frensis Šend Kajd je ćerka barona koji je bio blizak prijatelj kralja Džordža VI. Njeni dalji preci bili su plemići iz Irske, ali i članovi bogataških porodica iz Njujorka, čiji su preci došli u Ameriku još 1620. godine na brodu Mejflauer.

Dajanin otac, Džon Spenser, po kojem je Dajana nasledila titulu lejdi, potiče iz jedne od najstarijih britanskih plemićkih porodica. Spenseri "korene" vuku još iz 14. veka. Osim Dajane, poznati član porodice Spenser je i Vinston Čerčil. Spenseri su grana kraljevske porodice Stjuart čiji su članovi svojevremeno vladali i Škotskom i Engleskom između 14. i 17. veka.

Htela je da bude plesačica

Nekoliko godina pre smrti priznala je da bi se, da nije rinceza i dobrotvor, bavila plesom. To ju je kao devojčicu najviše zanimalo i htela je da se bavi baletom.

Dadilja ju je obožavala

Dajanina dadilja tvrdi da je Dajana kao malo dete bila šaljiva, razigrana i uvek dobre volje. Volela je da krade kolače iz kuhinje, a jedino ju je bolelo roditeljsko ignorisanje. Odlazak majke ju je skrhao.

Najveće kajanje sinova princeze Dajane: Taj razgovor nikada nećemo zaboraviti! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Muškarci je nisu zanimali

Dajanu su kao tinejdžerku opsedali kolege iz škole, ali ona ih je odbijala. Čarls ju je privukao, rekla je, jer je bio ostvareni muškarac, a ne balavac.

Prvi poslovi u Londonu

Dajana nije završila školu u Švajcarskoj. Odselila se u London i počela da radi kao dadilja i kuvarica. Živela je u malom stanu s čak tri druge zaposlene devojke.

Šokantna ispovest Dajaninog sveštenika: Evo šta je stvarno planirala sa Dodijem Fajedom! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs