Sudbina

Bio je 23 godine stariji od nje: Nije mogla ni da zamisli da će je ostaviti i to na ovaj način!

Da je sudbina htela sa njim bi ostala u braku i ne bi se razvodila, priznala je jednom glumica
Vip priča
08:42h Autor:
Bio je 23 godine stariji od nje: Nije mogla ni da zamisli da će je ostaviti i to na ovaj način!
Foto: Profimedia

"Rekla mi je da joj je Majk bio najveća ljubav. "Ostala bih s njim u braku da nije umro", priznala mi je. Njega je jako volela, a on joj je poklonio i najlepše komade nakita," ispričao je bivši vlasnik aukcijske kuće Vard Landrigan koji je bio blizak prijatelj Elizabet Tejlor i njenog trećeg muža Majkla Toda.

I sama glumica priznala je da je u životu, tokom kojeg je bila osam puta u braku, imala samo tri prave ljubavi - Ričarda Bartona, s kojim se dva puta venčala, Toda i dragulje.

Elizabet je filmskog i pozorišnog producenta Majkla Toda upoznala početkom 1957. godine na jednoj brodskoj zabavi. Ona se u to vreme rastajala od glumca Majkla Vildinga. Za producenta, to je bila ljubav na prvi pogled, a Tejlor je kasnije rekla da se, gledajući ga, osećala hipnotisanom.

Par se venčao na raskošnoj ceremoniji u Akapulku drugog februara iste godine. Šest meseci posle toga, Elizabet je rodila njihovu kćerku, Lajza Frančes Tod. Glumica je tada imala 24 godine, a Majkl 47. Producent je imao sina iz prošlog braka koji je bio dve godine stariji od Elizabet.

U 74. godini plivala sa ajkulama, kasnila na sopstvenu sahranu: Ona je bila plaćenija od predsednika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ali iako je njihova razlika u godinama zabavljala medije i javnost, njima to nije predstavljao problem. Svi koji su ih znali, govorili su da su istinski srećni i zaljubljeni.

"Ona se nije bojala da mu kaže sve u lice, bili su stvarno divan par," rekla je Širli MakLejn koja je glumila u Todovom najvećem filmskom hitu "Put oko sveta za 80 dana".

Tejlor je govorila da uživa u svađama s Majklom jer im je veza još bolja kada se pomire.

U martu 1958. godine, Majk je saznao da je nagrađen za zabavljača godine prestižnog društvenog kluba Friars, a dodela se održavala u Njujorku. Iako je Elizabet silno htela da ide s njim, on joj to nije dao jer je ležala u krevetu s temperaturom i bronhitisom.

"Bez tebe se osećam kao polovina makaza," rekao je glumici suprug pre nego što se ukrcao u svoj privatni avion nazvan "Srećna Liz". Iako je večer pre padala kiša i bilo je jako hladno, pilot je zaključio da su vremenski uslovi za let odgovarajući.

Neustrašiva Elizabet Tejlor: Pretnje smrću i zatvor nisu uticali na njenu odluku!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pre poletanja, Tod je nazvao Elizabet kako bi joj još jednom čuo glas. Obećao joj je da će je nazvati iz Tulse gde su trebali da odmore pre Njujorka. Ali taj poziv se nikada nije desio.

U avionu se nalazilo četvoro ljudi, uključujući pilota. U policijskom izvešću stoji da je avion bio pretrpan. Upravo zbog toga je otkazao jedan od dva motora i avion se srušio blizu mesta Grants u Nju Meksiku. Svi koji su bili u avionu su poginuli.

Tod je dan ranije zvao i poznatog glumca te njihovog komšiju, Kirka Daglasa da ide s njim. Ali Kirkova supruga imala je loš osećaj i nije mu dala da ide.

"Rekao mi je: "Ajde, nemoj se bojati, siguran je to avion. Sa sobom nosim fotografiju Elizabet, a nikada ne bih dopustio da se njoj nešto loše dogodi", ispričao je Kirk.

Izvukla je nož i hladnokrvno ubila mafijaša: Za zlodelo optužila sopstveno dete! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je čula vest da joj je suprug umro, Elizabet je još bila pod uticajem snažnih antibiotika. Navodno je satima ponavljala: "Ne mogu da verujem da je to Majk, ne mogu da verujem".

Glumica je nakon smrti svog supruga bila slomljena. Njihova kćerka Lajza Frančes imala je samo šest meseci. Utehu je pokušala naći u vezi s njegovim prijateljem Edijem Fišerom koji je tada bio u braku s Debi Rejnolds.

Čekali su bebu, a onda je ona ubijena: Iza neverovatne ljubavne priče krije se strašna tajna! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs