SALMA JE IMALA BOGATSTVO I MUŽA, ALI DECU NIJE IMALA: U 5. deceniji rađa ćerku i sa njom ima veoma čudan odnos

Salmina najveća želja je bila da dobije dete, kad je u tome uspela glumica poručuje: Važno je da deca shvate da iako zauzimaju posebno mesto u životima svojih roditelja, svet se proteže izvan njihovih individualnih orbita

Vip priča
SALMA JE IMALA BOGATSTVO I MUŽA, ALI DECU NIJE IMALA: U 5. deceniji rađa ćerku i sa njom ima veoma čudan odnos
Foto: Profimedia

Inspirativna priča Salme Hajek o majčinstvu u 40-tim godinama veoma je značajna, pogotovo za Holivud gde se favorizuje i preovladava mladost.

Uprkos sjajnoj karijeri koju je svojim mukotrpnim radom ostvarila, glumica je imala jaku želju da se ostvari u ulozi majke ali je mislila da joj ta mogućnost klizi kroz prste kako su godine prolazile. Verovala je da ima sve, ljubav, karijeru, slavu, ali nešto je ipak nedostajalo.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Salma vlada velikim platnom već više od 30 godina, pokazujući nam impresivan opseg i posvećenost svojoj umetnosti. Njena karijera je mozaik različitih uloga, koji ističu njenu prilagodljivost. Uprkos svom uspehu i priznanju koje dobija od javnosti, Hajek na svoj život gleda kroz drugačiju prizmu kada se udalji od reflektora. Ona naglašava da je u poređenju sa profesionalnim trijumfima, majčinstvo ono što je najveće dostignuće za nju, iskustvo za kojim je žudela čitav život. Ističe da nijedno profesionalno priznanje ne može da se poredi sa izvanrednim iskustvom odgajanja deteta.

Salma je priznala da je mislila da majčinstvo prosto nije zacrtano na njenom putu i toga se strašno plašila. Prekretnica u njenom životu dogodila se 2006. godine kada je upoznala Fransoa-Andrija Pinoa, biznismena u modnoj industriji. Ljubav izmedju njih je procvetala i godinu dana kasnije dobijaju ćerku Valentinu, što je za Hajekovu bilo izuzetno značajno s obzirom da je prešla 40-te, vreme kada se mnoge žene bore sa biološkim ograničenjima majčinstva.

Selma Hajek
foto: Profimedia

U intimnom intervjuu Salma Hajek podelila je svoje skrivene strahove i izrazila duboku zabrinutost zbog svoje sposobnosti da zatrudni. Rođenje njene ćerke neposredno nakon njenog 41. rođendana nije bila samo radosna prilika, već i značajna lična prekretnica, koja je raspršila njene strahove i ispunila njenu duboku čežnju za majčinstvom.

Po dolasku ćerke Valentine, Salma Hajek je svesno odlučila da napravi pauzu od posla, potpuno se posvetivši ulozi predane majke. Međutim, njen suprug je odigrao ključnu ulogu u preoblikovanju njene perspektive, ohrabrujući je da se bavi svojom strašću. Filmska zvezda nastavila je karijeru kada je njena ćerka napunila tri godine.

Danas se sa zahvalnošću osvrće na tu odluku, prepoznajući ovu neprocenjivu lekciju koju ona daje svojoj ćerki. Ona naglašava važnost da deca shvate da, iako zauzimaju posebno mesto u životima svojih roditelja, svet se proteže izvan njihovih individualnih orbita. Glumica nastoji da postavi primer Valentini, naglašavajući značaj ličnog rasta i očuvanja nečijeg identiteta čak i usred odgovornosti koje majčinstvo nosi.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Salma ima porodicu veću nego što mnogi misle. Njen brak sa Fransoa-Anrijem Pinoom, izvršnim direktorom i predsednikom luksuzne grupe Kering, doveo je do toga da bude deo porodice sa čak četvoro dece. Njen suprug iz veze sa super modelom Lindom Evanđelistom ima sina Agustina Džejmsa, a pored njega iz prethodnog braka sa Doroti Lepir ima dvoje dece Matildu i Fransou. Selma uživa sa svojim "mešanom" porodicom i odlično se slaže sa svima što pokazuju i njene objave na društvenim mrežama.

Sa 16 godina, Valentina Paloma procvetala je na svom putu na kojem radi na samootkrivanju sopstvenog identiteta. Odrastajući u okruženju koje je oblikovala dinamična karijera njene majke, Valentina je pokazala veliko interesovanje za industriju zabave. U jednom intervjuu, ona je izrazila ambicije da glumi i režira.

Zanimljivo je da glumica sa ćerkom priča na svom maternjem jeziku. Hajekova odluka da komunicira sa Valentinom na španskom deluje kao kanal za njihovo zajedničko nasleđe i sredstvo za stvaranje privatnih, intimnih veza čak i u najjavnijim prostorima.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Definitivno možemo da kažemo da je Valentinin uticaj na Salmin život monjumentalan. Pored izuzetne glumice i majke, Salma Hajek je sjajan primer gracioznog i nadasve prirodnog starenja u Holivudu, što je priznaćete retkost.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs